Media & Advertising

Piaţa de artă contemporană face primii paşi spre dezvoltare: o singură lucrare, peste 100.000 de euro

Piaţa de artă contemporană face primii paşi spre...

Autor: Cristina Roşca

07.08.2017, 00:05 265

Cele mai scumpe cinci lucrări de artă contem­porană au fost vândute pe piaţa locală în 2016 la casele de licitaţii locale cu un preţ total de 370.000 de euro, arată calculele ZF pe baza Raportului Pieţei de Artă din România realizat de casa de avocatură Popovici Niţu Stoica & Asociaţii şi de Institutul de Management al Artei Artmark.

O singură lucrare, „Christ” a lui Adrian Ghenie, a reuşit să găsească cumpărător pentru un preţ de peste 100.000 de euro. De altfel, în top cinci cele mai scumpe lucrări îşi fac loc doar operele a doi artişti locali, Adrian Ghenie şi Ion Ţuculescu.

„Ultimii trei ani – 2014, 2015 şi 2016 – au înregistrat evoluţii importante în ceea ce priveşte numărul şi calitatea jucătorilor pe piaţa de artă contemporană”, potrivit raportului. Anul 2014 a marcat înfiinţarea primului târg internaţional de artă din România, Art Safari Bucureşti, iar rezultatele au fost pe plus şi în următorii doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO