Media & Advertising

Revista Descopera dezvaluie pe DVD misterele lui Nefertiti

07.10.2005, 20:48 12

Numarul din luna octombrie al revistei Descopera este insotit de un DVD ce prezinta cititorilor filmul "Nefertiti, regina Egiptului", un documentar care incearca sa reconstituie imprejurarile mortii faimoasei regine egiptene.

Anul acesta, se implinesc 200 de ani de cand egiptologia este considerata stiinta. Cu toate acestea, domeniul este dominat de numeroase controverse care invaluie istoria celei mai exotice civilizatii antice.

In ceea ce o priveste pe Nefertiti, o regina a carei moarte este invaluita in mister, oamenii de stiinta nu au reusit sa se puna de acord decat asupra faptului ca aceasta avea foarte multi dus-mani. Documentarul distribuit impreuna cu revista de stiinta Descopera incearca sa demonstreze de ce Nefertiti este un personaj controversat si sa explice misterul mortii ei.

Documentarul "Nefertiti, regina Egiptului" este realizat de Discovery Channel, in regia lui Matthew Wortman si are o durata de 120 de minute.

In plus, DVD-ul contine fise documentare despre egiptologie, hieroglife, Valea regilor, Cartea mortilor si zeii Amon si Aton. DVD-ul va fi distribuit alaturi de o mare parte a tirajului Descopera, in 15.000 de exemplare.

Revistele cu DVD pot fi achizitionate de la punctele de vanzare a presei la pretul de 9,9 lei (99.000 de lei vechi) pe exemplar.

Pe langa DVD, revista dezvaluie cititorilor in paginile sale povestea lui Akhenaten, misterul Sfinxului sau enigma orasului Kahun.

In plus, Descopera prezinta in exclusivitate un material de la festivalul Robodock 2005, precum si noi dezvaluiri despre colonizarea Lunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO