Media & Advertising

Ringier îşi schimbă directorul executiv

 Ringier îşi schimbă directorul executiv. Cine vine la conducerea grupului elveţian care are în portofoliu tabloidul Libertatea?

Autor: Cristina Rosca

05.04.2012, 13:39 149

Compania elveţiană Ringier, unul dintre cele mai importante grupuri de media din România, îl numeşte pe Marc Walder în poziţia de CEO al grupului. El îl înlocuieşte pe Christian Unger (44 de ani) care a decis să se retragă din funcţie. Unger a venit la conducerea Ringier AG la 1 ianuarie 2009.

"După o perioadă de trei ani de reconstrucţie, Ringier este în prezent o companie media diversificată, iar prin intermediul joint venture-ului Ringier Axel Springer Media AG compania şi-a asigurat o poziţie excelentă în Europa Centrală şi de Est. Acesta este momentul potrivit pentru mine să accept noi responsabilităţi", a spus Christian Unger.

Înlocuitorul său, Marc Walder (46 de ani) este în prezent CEO Ringier Elveţia şi Germania, funcţie pe care o va păstra şi după ce va prelua conducerea grupului.

Anterior funcţiei actuale şi a celei de membru în Boardul Executiv al Grupului (2008), el a fost seful departamentului Sport al grupului de publicatii Blick, iar apoi redactor-sef al Schweizer Illustrierte şi SonntagsBlick. Walder a absolvit cursurile Şcolii de Jurnalism Ringier.

Preluarea responsabilităţilor de CEO al Ringier AG va deveni efectivă imediat.

Pe piaţa locală Ringier este unul dintre cele mai mari grupuri media, deţinând în portofoliul tabloidul Libertatea, revistele pentru femei Unica şi Joy, precum şi alte publicaţii.

La jumătatea anului trecut Ringier AG din Elveţia a achiziţionat Edipresse A.S. România, un joint-venture al grupului elveţian de presă Edipresse şi al companiei germane de media Axel Springer.

Ringier a adăugat astfel portofoliului său de produse din România şi publicaţiile Elle, revistele Avantaje, Look!, şi altele.

Compania elveţiană Ringier a cumpărat săptămâna trecută şi un pachet de 70% din acţiunile Ejobs Group, firmă care operează portalul de joburi eJobs. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Ringier România, care şi-a început activitatea în România în 1992. Compania a obţinut în 2010 o cifră de afaceri de 80,5 mil. lei şi pierderi de 28 mil. lei, potrivit datelor de la Minsiterul de Finanţe. Datele pentru 2009 nu sunt publicate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO