Media & Advertising

Ringier şi Axel Springer au înfiinţat o nouă companie, în urma fuziunii operaţiunilor din cinci ţări europene

04.07.2010, 14:24 27

Companiile de publishing Ringier şi Axel Springer au înfiinţatpe 1 iulie o nouă companie cu sediul la Zurich, Ringier AxelSpringer Media, ca urmare a aprobării fuziunii operaţiunilor pecare cele două grupuri media le deţin în Europa de Est de cătreautorităţile competente în domeniul concurenţei.

Compania a devenit operaţională la mai puţin de patru luni decând anunţul a fost făcut. În luna martie, cele două companiianunţau că au intenţia de a-şi unifica operaţiunile din cinci ţăridin Europa de Est, obiectivul parteneriatului fiind listarea comunăla bursă în trei până la cinci ani.

Autorităţile care supraveghează concurenţa din Polonia, Serbia,Slovacia, Republica Ceha, Elveţia, Germania şi Austria au aprobatdeja fuziunea. În Ungaria, decizia autorităţilor nu a fost încăluată, urmând ca integrarea să se facă ulterior, după aprobareaConsiliului Concurenţei din Ungaria.

Ringier Axel Springer Media va fi condusă de Florian Fels (43),care până în prezent a ocupat funcţia de CEO Central Europe laRingier.

Tot în martie, compania anunţa că trustul de presă RingierRomânia, care editeză pe piaţa locală publicaţiile Libertatea,Bolero, Bravo, Lumea Femeilor, va fi inclusă în acest joint ventureîn momentul finalizării procesului de turn-around / redresareiniţiat la începutul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO