Media & Advertising

RTL Group confirma redresarea

18.03.2005, 00:00 10

Gerhard Zeiler, directorul execu-tiv al RTL Group, primul grup european de audiovizual cu sediul la Luxemburg, a declarat ca activitatea a fost din nou profitabila, iar rezultatele record, informeaza Le Figaro.
Acum trei saptamani, RTL isi exprima intentia de a se lansa pe piata televiziunii "cu plata".
"Televiziunile nu vor mai putea supravietui doar din veniturile incasate in urma difuzarii spoturilor publicitare. De aceea, vom alege canalele pentru care telespectatorii va trebui sa plateasca", declara Zeiler intr-un interviu citat de The Wall Street Journal.
Astazi, grupul poate afisa rezultate, care, dupa parerea specialistilor de la Le Figaro, sugereaza un control mai bun al costurilor si stabilitate pe piata publicitara.
"Am continuat gestionarea cat mai activa a portofoliului nostru de active, ne-am extins, din punct de vedere geografic, in Croatia si Portugalia si ne-am intarit reteaua de canale in Franta si in Belgia", comenteaza Zeiler activitatea economica a grupului in decursul anului 2004.
Intr-adevar, achizitia strategica a Grupo Media Capital din Portugalia precum si lansarea RTL Televizija in Croatia au reprezentat pasi importanti in evolutia grupului media.
Profitul inaintea platii dobanzilor, a taxelor si a amortizarilor (Ebita), a crescut cu 46%, de la 487 mil. euro la 711 mil. euro, iar actiunile au urcat cu 18,8%, ajungand la 0,95 euro.
Profitul net al grupului a urcat astfel la 367  mil. euro in 2004, de la 14 mil. euro inregistrate anul precedent.
Pe langa cresterea rentabilitatii la nivel global, RTL a fost de asemenea avantajat de adoptarea noilor norme contabile.
Starea buna a pietei publicitare britanice, care a urcat cu sapte procente in 2004, a contribuit de asemenea la imbunatatirea rezultatelor canalului de televiziune.
Pentru a-si lua revansa, Germania, unde se desfasoara cea mai mare parte a activitatii RTL Group (37,4% din cifra de afaceri), a obtinut in 2004 castiguri de 1,826 miliarde de euro, cu 2,7% mai mari decat anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO