Media & Advertising

Strategie de vânzări: Cum am vândut 23 de Ziare Financiare în 120 minute sau un ZF la fiecare 5 minute, de Roxana Pricop, jurnalist ZF

Strategie de vânzări: Cum am vândut 23 de Ziare Financiare în 120 minute sau un ZF la fiecare 5 minute

Autor: Roxana Pricop

08.11.2011, 08:38 1339

Ziarul Financiar a ieşit ieri în stradă în cadrul campaniei "Eu scriu, eu vând", prin care jurnaliştii ZF au căutat să fie cât mai aproape de cititorii lor vânzându-le ziarul. Cel mai performant vânzător a fost Roxana Pricop, redactor pe pieţe de capital, care a vândut 23 de ziare. Cum a reuşit?

"Punctele cheie ale strategiei de vânzări au fost identificarea clientului ţintă (barbat/femeie peste 30 de ani, cu venituri medii si peste medie) şi convingerea clientului ţintă prin prezentarea poveştii din spatele produsului şi a unor subiecte de interes general: cele mai mari dobânzi la depozite, cum poţi economisi pentru pensie, ce se întâmplă în Grecia.

M-am apropiat de fiecare persoană cu care am vorbit prezentându-mă că jurnalist la ZF, prezentând ediţia de luni a ZF ca o ediţie specială şi că acţionez în cadrul unei campanii de promovare a variantei tipărite a ziarului.

Deşi la primul contact unele persoane au părut reticente, după ce le-am prezentat produsul şi subiectele de interes general s-au lăsat convinse şi au cumpărat produsul, astfel că printre cumpărători s-au numărat şi pensionari sau femei cu venituri mai mici decât cele ale clienţilor consideraţi drept ţintă. Cei care au cumpărat au invocat drept motive: nu citesc presa, îl citesc pe online sau am abonament la firmă.

Cele mai dispuse "să se răzgândească" au fost femeile cu vârste de peste 35 de ani.

Concluzia la care am ajuns în urma acestei campanii: persoanele sunt dispuse să plătească 3 lei pe un ziar dacă i se prezintă o poveste, dacă subiectele financiare ale zilei sunt prezentate într-un limbaj comun, uşor de digerat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO