Media & Advertising

Ultimul film din trilogia "The Hobbit" va fi lansat în decembrie 2014

Ultimul film din trilogia "The Hobbit" va fi lansat în decembrie 2014 (Imagine: Captura Video)

Autor: Florin Badescu

01.03.2013, 11:12 465

Cel de-al treilea şi totodată ultimul film din trilogia "The Hobbit" va fi lansat pe 17 decembrie 2014, au anunţat joi reprezentanţii studiourilor Warner Bros.

Filmul, intitulat "The Hobbit: There and Back Again", ar fi trebuit să fie lansat pe marile ecrane în iulie 2014. Primul film din trilogie, "Hobbitul: O călătorie neaşteptată/ The Hobbit: An Unexpected Journey", a avut premiera în decembrie 2012, iar cel de-al doilea film din această serie, "The Hobbit: The Desolation of Smaug", va ajunge în cinematografe în decembrie 2013.

Primul film din trilogie a fost un veritabil blockbuster şi a generat încasări de 981 milioane de dolari pe plan mondial, potrivit site-ului Box Office Mojo.

Romancierul britanic JRR Tolkien a publicat volumul "The Hobbit" în 1937, dezvoltând apoi aventurile din acest volum în romanul "Stăpânul inelelor", publicat în 1954.

Cele trei filme din trilogia "Hobbitul" spun o poveste care se petrece în Pământul de Mijloc, cu 60 de ani înainte de acţiunea din "Stăpânul Inelelor", pe care regizorul Peter Jackson şi echipa sa de producţie au adus-o pe marile ecrane în trilogia blockbuster ce a culminat cu "Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui", premiat cu trei Oscaruri - pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu adaptat.

Aventura urmăreşte călătoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expediţie de proporţii epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor.
Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduşi de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în Ţara
Pustietăţii, pe tărâmuri înşelătoare, pline de goblini, orci şi vrăjitori.

Deşi ţinta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlneşte pe creatura care îi va schimba pe vecie viaţa, Gollum.

Singur cu Gollum pe malurile unui lac subteran, neştiutorul Bilbo Baggins nu descoperă doar că posedă un curaj şi o ingeniozitate care îl surprind chiar şi pe el, ci intră şi în posesia "preţiosului" inel al lui Gollum, cu calităţi neaşteptate şi foarte folositoare. Un simplu inel din aur, de care se leagă soarta întregului Pământ de Mijloc într-un mod pe care Bilbo nici nu şi-l poate imagina.

Ian McKellen se întoarce în rolul lui Gandalf cel Sur, personaj jucat şi în trilogia "Stăpânul Inelelor", alături de Martin Freeman în rolul principal, Bilbo Baggins, şi de Richard Armitage, ca Thorin Scut de Stejar. Reluându-şi partiturile din "Stăpânul Inelelor", în trilogia "Hobbitul" revin Cate Blanchett, în rolul Galadriel, Ian Holm, în rolul lui Bilbo cel în vârstă, Christopher Lee, ca Saruman, Hugo Weaving, ca Elrond, Elijah Wood, ca Frodo, şi Andy Serkis, ca Gollum.