Media & Advertising

Universal Music pregatestte un concurent pentru MTV

09.01.2004, 00:00 7



Grupul Universal Music intentioneaza sa-si creeze popriul canal de televiziune care sa transmita muzica non-stop si care sa fie concurentul direct al deja renumitului MTV, informeaza "Financial Times", citat de "Le Figaro". Filiala grupului media "Vivendi Universal" ar fi demarat deja negocierile cu Direct TV, pentru transmiterea prin satelit a noului canal. Aceasta afacere este de interes si pentru celelalte societati care transmit programe TV, printre ele numarandu-se societatile de transmisie prin cablu, care ajung in 70 de milioane de case in Statele Unite ale Americii.



Proiectul apartinand Universal Music se inscrie in efortul de diversificare a activitatilor intreprinse de catre trust. Criza vanzarilor de CD-uri, indiferent de motivele care au determinat-o, il obliga pe liderul de piata sa gaseasca alte metode pentru a realiza profit, mai subliniaza "Le Figaro".



Canalul de muzica al Universal ar urma sa aiba la baza conceptul de "exprimare muzicala libera" si va difuza pentru un public relativ tanar "videoclipuri necenzurate, concerte in intregime ti un program muzical original". Ar trebui sa se numeasca "1 AM", ca referinta directa la primul amendament din Constitutia americana prin care se garanteaza libertatea de expresie. Aceeasi sursa subliniaza ca "1 AM" ar putea fi creat impreuna cu agentiile de productie muzicala Endeavor, Vivid Entertainment si casa de discuri al cantaretului rap Eminem, Shady Records, finantata de catre Universal Music.



Prezenta lui Eminem, cantaretul rap care a vandut cele mai multe discuri in ultimii ani, ar trebui sa-i permita lui "Universal" sa se lanseze in stil mare pe piata mediatica. Se anunta negocieri dure cu Sony-BMG, Warner Music sau EMI pentru drepturile de difuzare a artistilor care au contract cu aceste case de discuri.



In prezent, MTV este postul de televiziune la care se raporteaza industria muzicala mondiala. Parte a grupului Viacom, MTV domina de departe piata videoclipurilor muzicale din Statele Unite de peste douazeci de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO