Media & Advertising

Vedeţi la "România, te iubesc", duminică, la Pro TV, cum sunt furate pădurile din România

Vedeţi la "România, te iubesc", duminică, la Pro TV, cum sunt furate pădurile din România

Autor: Pro TV

15.04.2011, 15:43 156

În fiecare oră, în pădurile României sute de copaci sunt culcaţila pământ ilegal, iar în urmă rămân imagini apocaliptice.Corespondentul Ştirilor ProTV, Alex Dima, dezvăluie într-o nouăanchetă România, te iubesc!, difuzată de ProTV duminică, 17aprilie, cum se fură din păduri cu acte-n regulă. "Sunt tăiaţicopaci la rând, păduri întregi sub pretextul că au fost calamitate,că a bătut vântul şi că le-a pus la pământ. Dar realitatea estealta. Sunt scoşi cei mai frumoşi şi mai buni arbori din pădure", amărturisit Alex. "În Parcul Natural Putna - Vrancea am găsit undezastru acoperit de acte", a mai povestit Alex, care nici deaceastă dată nu a fost ferit de peripeţii în timpul anchetei."Ne-au urmărit, i-am urmărit, au lăsat maşinile încărcate cu lemneîn mijlocul drumului şi s-au tot dus. Cei care ar trebui să iamăsuri ştiu ce se întâmplă acolo, dar nu fac nimic. Oare de ce?", amai declarat corespondentul Ştirilor ProTV.

În cadrul aceluiaşi reportaj, Alex Dima aduce în atenţiatelespectatorilor ProTV o nouă categorie profesională:procuratorii. Este vorba despre oameni care se agită, caută prinarhivele naţionale, fac presiuni şi obţin în cele din urmă zeci demii de hectare de păsure în numele unor moştenitori. "Multe dinmoşteniri sunt însă discutabile şi totul se întâmplă cu ajutorulunor oameni sus-puşi şi a unor legi proaste", consideră Alex.

În tot acest timp, situaţia pădurilor din România este unarevoltătoare, ţara noastră fiind la coada Europei şi la acestcapitol. Hectare întregi dispar în fiecare zi, tăiate la ras, iaraceste imagini pot fi văzute de-a lungul întregii ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO