Media & Advertising

"Vocea României", ascultată de peste două milioane de telespectatori

"Vocea României", ascultată de peste două milioane de...

Autor: Departamentul Life

21.11.2012, 15:22 447

Bătăliile în doi s-au încins pentru ultima oară la "Vocea României", iar concurenţii au dat tot ce au avut mai bun pentru a-şi convinge antrenorii că merită să cânte în show-urile live. Tensiunea a atins punctul culminant odată ce aspiranţii la titlu s-au văzut faţă în faţă cu "Cântecul decisiv", în urma căruia echipele au rămas în formulă completă de 6.

Conform Kantar Media, "Vocea României" a fost lider detaşat de audienţă pe toate segmentele de public. Ultima etapă a Confruntărilor a obţinut la nivelul publicului comercial (publicul din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani) o audienţă medie de 12 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 25,6%, fiind urmat de Antena 1, cu 5,6 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 11,9%.

Pro TV şi-a menţinut poziţia de lider şi la nivelul publicului din mediul urban, obţinând o audienţă medie de 9,4 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 18,6 procente, urmat de Kanal D cu 6,4 puncte de rating şi 12,6 cotă de piaţă, şi Antena 1, cu 4,7 puncte de rating cu 9,3 procente cotă de piaţă. Peste două milioane de telespectatori la nivelul întregii populaţii din România au fost cu ochii pe deciziile antrenorilor de la "Vocea României" în minutul de aur 20.55. La nivelul publicului comercial, în minutul de aur al emisiunii, 21.25, Pro TV a obţinut o audienţă de 16,1 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 32,2 procente.

"Oare cât de epic ar putea să sune un duet între Cristina şi Feli?", se întreba retoric Moga înainte de confruntarea dintre Cristina Bondoc şi Feli Donose. De-a dreptul ieşit din comun, duelul celor două voci de excepţie pe piesa "If I ain't got you" a Aliciei Keys a reuşit să ridice în picioare chiar şi "extrema dreaptă" - Brenciu, care le-a complimentat în mod egal. Pus într-o situaţie foarte dificilă, Moga a ales-o pe cea cu al cărei "timbru senzaţional", aşa cum a apreciat Monica Anghel, crede că va putea câştiga "Vocea Romaniei", Feli.

Smiley îşi surprinde din nou învaţăceii cu un duet plin de energie între Matei Sorescu şi Mihail Gheorghe pe piesa "Would I lie to you". Brenciu i-a felicitat atât pe cei doi concurenţi pentru show-ul oferit, cât şi pe antrenor pentru alegerea piesei . Cu toateca si-a purtat la gat papusa voodoo norocoasa, Matei a fostcel eliminate. Smiley a decisainchida “gurilerele” care au spusdespre Mihai ca “s-a strambatpreamult” si i-a apreciatatatvocea, cat si implicarea in interpretareapiesei.

"Duetul Monicilor" - Odagiu, respectiv Merişan - alcătuit de Marius Moga a fost lăudat de toţi juraţii pentru interpretarea "curată", aşa cum a denumit-o Randi, a piesei "Can't take my eyes off you". Deşi a dat dovadă de maturitate pe scenă, micuţa de doar 16 ani Monica Merişan nu a fost la fel de convingătoare pentru antrenor, care a preferat-o, prin comparaţie, pe Monica Odagiu.

Smiley n-a fost deloc "Lucky" atunci când s-a văzut nevoit să aleagă doar una dintre cele două voci "senzaţionale", care au format duetul romantic Tibi Scobiola - Cristina Caramarcu. Interpretarea plină de emoţie a făcut-o pe Loredana să le spună zâmbind: "Vă potriviţi", iar Moga a denumit sarcina colegului Smiley "o alegere între experienţă şi prospeţime". De această dată, siguranţa cu care Tibi a evoluat pe scenă l-a clasat deasupra Cristinei în ochii antrenorului, iar Brenciu a câştigat pariul făcut înaintea deciziei cu Monica Anghel, care s-a văzut nevoită să îl scarpine pe spate.

Oana Muntean şi Robert Reamzy, ucenicii lui Moga, au strălucit la extreme pe piesa "Diamonds and Pearls" a lui Prince. "L-ai călărit, ce să mai", i-a spus Horia Oanei, care l-a pus într-o oarecare umbră pe Robert cel sensibil prin interpretarea ei "plină" şi volumul foarte ridicat. Cu toate acestea, atât juraţii, cât şi Moga, au fost atraşi mai mult de vocea şi "fragilitatea" lui Robert, pe care Horia regretă că nu a avut ocazia să o vindece. "Armasar faceam din el!", a glumit acesta.

Maria Cojocaru şi Mihai Grigoraş au format duetul pe care Horia l-a dedicat în mod special lui Cristi Minculescu. Degajaţi şi plini de energie, cei doi "îndrăgostiţi muzical", aşa cum i-a sfătuit antrenorul, au făcut deliciul juriului pe piesa "You shook me all night long" .Vocea Mariei a fost cea care l-a "zguduit" mai tare, după cum a apreciat şi Smiley, pe antrenorul Brenciu, în detrimentul "maestrului în pantaloni scurţi" Mihai. "Maria are câţiva aşi pe care încă nu i-a scos din mânecă", şi-a motivat Brenciu alegerea.

Chimia dintre cuplul Gabriela - Răzvan Ştef din echipa Loredanei s-a simţit foarte bine pe scenă când cei doi au interpretat piesa "Don't go breaking my heart", iar Monica Anghel s-a declarat dezamăgită de faptul că reprezentaţia nu s-a încheiat cu un sărut pasional. Lori a fost, însă, cucerită de "procentul de candoare", nu de cel de "traforaj", aşa cum a rezumat Cristi Minculescu evoluţia duetului, şi a decis să continue drumul către finala cu Gabriela.

Daria Corbu şi Teodora Secui a fost singura pereche de fete aleasă să se dueleze de către antrenoarea Loredana pe hitul verii "Call me maybe". Criticată de către Moga şi Randi pentru alegerea unei piese care se preta mai degrabă unei interpretări în studio, Loredana le-a închis gura celor doi: "Eu cred că poţi să cânţi şi melc-melc-codobelc şi să arăţi că ai voce". Teodora a fost eliminată din competiţie deoarece Daria a fost cea care i-a demonstrat Loredanei că poate să-şi pună în valoare atât calităţile vocale, cât şi atitudinea, apreciată anterior de Smiley şi Monica Anghel.

După ultima parte a "battle-urilor" în duet a urmat etapa care le-a dat fiori tuturor concurenţilor rămaşi în competiţie - "Cântecul decisiv" - în urma căreia doi dintre cei şapte ucenici aleşi de fiecare antrenor au interpretat din nou piesa de la "Audiţiile pe nevăzute" pentru a prinde un loc în spectacolele live.

Horia Brenciu a ales să îi trimită la un ultim duel pe Camelia Sterea şi Laurian Manta. Laurian a fost ultimul care s-a salvat şi a primit tricoul "Who’s your daddy" de la Horia, alăturându-li-se lui Vlad Simon, Mariei Cojocaru, Dalmei Kovacs, Juliei Mayaya şi Ioanei Cristea pentru a întregi echipa "Brenciana".

În urma duelului decisiv dintre George Liliac şi Laura Gherescu, câştigat de Laura, echipa lui Smiley a prins conturul final: Tibi Scobiola, Loredana Ciobotaru, Silviu Pasca, Mihail Gheorghe, Andreea Olariu şi Laura Gherescu - cei şase care sunt, în viziunea Zâmbăreţului, "cei mai buni, cei mai cântăcioşi".

Moga a vrut să le vadă la "Cântecul decisiv" pe Maria Mirabela Cismaru şi Monica Odagiu. Maria a convins printr-un plus de "atitudine şi nerv", intrând în rândul celor şase magnifici ai lui Marius, alături de Feli Donose, Vizi Imre, Cezar Dometi, David Bryan şi Robert Reamzy.

Echipa Loredanei s-a întregit în urma cântecului decisiv interpretat, pe rând, de către Ricardo Caria şi Nicoleta Gavriliţă, cu frumoasa la cravată Nicoleta. Formula finală pe care mizează diva blondă este cea formată din Ciprian Teodorescu, Teodor Manciulea, Ana-Maria Alexie, Cristi Nistor, Daria Corbu şi Nicoleta Gavriliţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO