Mediafax.biz Exclusiv

3TS Capital lansează un fond de 30 mil. euro pentru susţinerea IMM-urilor din IT, media şi telecom

Autor: Cristina Cuncea

22.04.2011, 15:36 18

"Fondul European de Investiţii va participa cu circa 80% dincapitalul fondului, dar nu mai mult de 17,5 milioane de euro.Restul capitalului îl vom atrage de la alţi investitori de pe piaţalocală, inclusiv fonduri de pensii private, precum şi unele bănciregionale", a declarat agenţiei MEDIAFAX Mihai Sfinţescu, partenerşi director de investiţii al 3TS Capital Partners.

El a arătat că fondul va investi în firme mici şi mijlociipentru a le ajuta să-şi dezvolte afacerile. Investiţia într-unproiect va fi de minim 150.000-200.000 de euro şi poate ajunge la1,5-2 milioane de euro.

"Suntem deja în discuţii cu cinci firme pentru a investi îndezvoltarea acestora. Cu două dintre ele suntem în discuţii maiavansate, pentru o investiţie de circa 1-2 milioane de eurofiecare", a spus Sfinţescu.

Reprezentantul fondului a adăugat că una dintre firmele în carenoul vehicul va investi este Avangate, furnizor de soluţii şiservicii pentru distribuţia electronică de software, controlat deomul de afaceri Radu Georgescu, la care 3TS Cisco Fund a preluat înluna februarie un pachet minoritar.

3TS contribuie cu un capital de patru milioane de euro ladezvoltarea Avangate, din care o parte vor fi asiguraţi din noulfond.

În ceea ce priveşte investitorii din cadrul fondului, Sfinţescua menţionat că deja este în negocieri avansate cu mai multeinstituţii financiare, respectiv bănci locale şi regionale.

3TS Capital Partners este una dintre cele mai mari companii deinvestiţii financiare din Europa Centrală şi de Est şi are birouriîn Bucureşti, Budapesta, Praga, Viena şi Varşovia. Investitorii dincadrul fondurilor 3TS, totalizând peste 200 milioane de euro,includ, printre alţii 3i, Cisco, Sitra, BERD şi KfW.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO