Mediafax.biz Exclusiv

3TS Capital Partners: O strategie potrivită pentru antreprenori este să atragă un fond de investiţii care să majoreze capitalul firmei

28.01.2011, 14:37 53

În România, fondul 3TS Capital Partners areparticipaţii la firma de salubritate Romprest, la cea de mediaInternet Corp şi la producătorul de softwareGecad.

"În multe sectoare va continua procesul deconsolidare a cotei de piaţă a principalilor jucători. În acestecondiţii, o strategie potrivită în multe cazuri pentru antreprenorieste să atragă un fond de investiţii care să majoreze capitalulfirmei, iar banii respectivi să-i investească în cumpărarea unorconcurenţi şi creştere organică", spuneSfinţescu.

În ultimii doi ani, fondurile de investiţii s-auorientat către real-estate, farma & sănătate, retail, dar şiservicii. Cele mai active au fost NEPI (imobiliare), Advent (farma& sănătate), Enterprise Investors (retail) şi Ged(turism).

Anul trecut, piaţa de fuziuni şi achiziţii a avut ovaloare de 302 milioane euro, o treime din cât înregistra în 2009,potrivit datelor firmei Capital Partners.Această sumă nu includetranzacţiile cu terenuri şi clădiri sau deal-urile fără o valoareconfirmată de părţi.

Reluarea achiziţiilor de către fondurile deinvestiţii ar putea revigora acest sector, asigurând şi fondurilenecesare pentru dezvoltarea unor companiiimportante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO