Mediafax.biz Exclusiv

A&D Pharma Maketing&Sales ia în calcul extinderea în Serbia şi în ţările din fosta Iugoslavie

Autor: Alice Gheorghe, Mediafax

19.04.2011, 17:06 27

Divizia desfăşoară activităţi de marketing, promovare şivânzare.

În 2010, A&D Pharma a achiziţionat, prin diviziaMaketing&Sales, mai multe companii de profil din Bulgaria,Polonia, Ungaria, Slovacia şi Republica Cehă, la un preţ de 19,1milioane de euro, devenind astfel una dintre cele mai mariplatforme de marketing&sales din regiune.

Companiile preluate sunt Arishop Pharma AD şi subsidiaraacesteia din Bulgaria, Ozone Laboratories şi Ozone LaboratoriesServices din Polonia, dar şi diviziile Ozone Laboratories dinUngaria, Slovacia şi Cehia.

"Suntem prezenţi astăzi în şase ţări. Mai sunt ţări în jur încare s-ar putea desfăşura business, de exemplu Serbia şi ţările dinfosta Iugoslavie. Sunt aproape de noi, sunt ţări în care existăprobabil oportunităţi la care merită să ne uităm. Deocamdată suntemun pic mai rezervaţi privind spaţiul fostei Uniuni Sovietice (...)Chiar discutăm posibilitatea extinderii unor contracte pe care leavem în ţări în care nu suntem prezenţi", a spus Popescu.

Popescu a adăugat că pentru extinderea activităţii pe alte pieţenu sunt necesare investiţii majore.

"S-ar putea să ne gândim să intrăm printr-o activitate de tipgreenfield, pentru că acolo vorbim de activitate de promovare şivânzări, care nu are nevoie de investiţii foarte mari. Estenecesară crearea unei structuri şi a unei echipe care să desfăşoareactivitatea. Principalul generator al business-ului estedisponibilitatea unor contracte cu nişte furnizori puternici, caredoresc să utilizeze serviciile noastre pe pieţele respective", amai spus şeful A&D Pharma.

Pe lângă Marketing&Sales, grupul farmaceutic A&D Pharmamai deţine trei divizii, respectiv reţeaua de farmacii Sensiblu,distribuitorul de medicamente Mediplus şi divizia de serviciimedicale Anima.

A&D Pharma este înregistrată în Olanda şi a fost listată,din 2006 până la începutul lunii martie, pe Bursa de Valori de laLondra. Compania este controlată de Sograno, societate înregistratăîn Olanda, deţinută de Michel Eid, Ludovic Robert, Roger Akoury şiWalid Abboud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO