Mediafax.biz Exclusiv

Achiziţia Rokor se simte în afacerile La Fântâna

Achiziţia Rokor se simte în afacerile La Fântâna

Autor: Cristina Rosca

09.08.2011, 18:51 197

Suma cuprinde şi vânzările Rokor Ecostyle, importatorşi distribuitor de purificatoare de apă Waterpia, cu care companiaa fuzionat începând cu data de 30 iunie.

"Creşterea vânzărilor s-a datorat în parte achiziţieicompaniei Rokor Ecostyle, dar şi creşterii volumului de apă vândutşi a numărului de aparate instalate", a spus Mihai Matyas,directorul general al La Fântâna, companie deţinută de fondul deinvestiţii polonez Innova Capital.

Mai mult, el estimează că la finalul acestui an cifrade afaceri a companiei pe care o conduce va ajunge la 20 demilioane de euro, în creştere de la 17,5 mil. euro anultrecut.

La Fântâna a cumpărat încă de la finalul anuluitrecut Rokor Ecostyle într-o tranzacţie de 4,35 milioane euro,făcând astfel o mutare strategică, în condiţiile în care RokorEcostyle era competitorul direct pe divizia de sisteme depurificare de apă.

Rokor Ecostyle, controlată anterior de craioveanulŞerban Andrei, a înregistrat în 2009, ultimul an pentru care existădate publicate la Registrul Comerţului, o cifră de afaceri deaproximativ 2,5 milioane de euro şi un profit net de peste 360.000de euro.

Businessul La Fântâna constă în livrarea directă deapă îmbuteliată în sistem waterecooler sau a purificatoarelor deapă, atât către segmentul rezidenţial (casnic), cât şi cătrecompanii (corporate).

Firma, care numără 494 de angajaţi, nu este prezentăîn magazine şi nici nu are în vedere dezvoltarea businessului peacest segment.

În România există peste 82.000 de aparate instalate,în timp ce în regiune sunt peste 1,5 milioane. Principalulcompetitor al companiei La Fântâna esteCumpăna.

Preţul pe litrul de apă este de 0,16 cenţi, printrecele mai reduse din regiune. Această sumă include şi serviciile delogistică şi întreţinerea aparatelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO