Mediafax.biz Exclusiv

Acţionarii Omniasig au aprobat fuziune preliminară cu BCR Asigurări - surse

Autor: Adrian Dumitrache

04.08.2011, 18:25 299

"Proiectul de fuziune va fi întocmit împreună cu DirectoratulBCR Asigurări şi va fi depus la Registrul Acţionarilor. Acţionariiau mai hotărât şi aprobarea transferului întregului portofoliu depoliţe al Omniasig către BCR Asigurări", au mai spus surselecitate.

Ambele companii sunt controlate de grupul austriac ViennaInsurance Group (VIG), care mai deţine pe piaţa locală şiAsirom.

În cazul BCR Asigurări, participaţia VIG se ridică la 95,93% dincapital, iar la Omniasig - 98,86%.

În 2010, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere aAsigurărilor (CSA), Omniasig a încheiat pe locul trei, a subscrisprime de 916,1 milioane de lei şi a înregistrat o cotă de 11,03%din piaţa asigurărilor generale şi de viaţă.

La rândul ei, veniturile BCR Asigurări s-au ridicat la 522,01milioane de lei, rezultat care a adus companiei o cotă de 6,29% dinindustria de profil, plasându-se pe locul şapte.

Practic, prin preluarea Omniasig, BCR Asigurări va deveni celmai mare jucător local din industria de profil.

După nivelul primelor, primii doi jucători sunt Astra şiAllianz-Ţiriac.

Aceasta este a doua fuziune anunţată pe piaţa asigurărilor înacest an. Generali Asigurări şi Ardaf (societatea absorbantă),controlate de grupul ceh Generali PPF, urmează să fuzioneze până lasfârşitul anului. După fuziune, Ardaf va fi redenumită GeneraliRomânia, dar brandurile şi reţelele teritoriale ale celor doiasigurători vor fi păstrate.

Anul trecut, primele subscrise de asigurători au însumat 8,31miliarde de lei, în scădere cu 6,3$ faţă de 2009, pe fondulregresului segmentului de asigurări de generale cu 8,3%, la 6,64miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO