Mediafax.biz Exclusiv

Adobe caută administratori de baze de date şi softişti

Autor: Magraon Andreea

23.11.2010, 17:49 15

AdobeRomânia, subsi diara locală a celui mai mare pro du cător deaplicaţii de design grafic din lume, angajează 11 persoane pepoziţii precum admi nistratori de baze de date, softişti sau specialişti în cloud computing (o teh nologie care le permite companiilorsă acceseze prin internet un server, pe care pot fi găzduite datesau aplicaţii de business), potrivit datelor de pe site-ulcompaniei.

"Compania are în prezent un număr de 170 deangajaţi şi vom recruta până la sfârşitul anului până când vomajunge la 230", a declarat pentru ZF Alexandru Costin, directorulgeneral al Adobe România. El a adăugat că în procesul de angajareAdobe foloseşte reţele de socializare precum Facebook sau LinkedIn,site-ul companiei, myadobe.ro, dar şi reclame pe Google, cel maifolosit motor de căutare din lume. De asemenea, în rândulangajaţilor Adobe se numără şi profesori universitari carerecrutează studenţi. "Cea mai bună metodă este însă cea prinreferinţe interne", a adăugat oficialulAdobe.

Adobe România a avut anul trecut o pierdere de5.200 de euro la afaceri de aproape 6,6 milioane de euro, potrivitdatelor de la Ministerul Finanţelor.

Potrivit datelor din piaţă, un angajatentry-lever în domeniul software câştigă în România între 500 şi1.200 de euro.

Salariile din industria IT sunt printre celemai mari din economie, fiind de aproape 2,5 ori mai mari decâtvaloarea salariului mediu net pe economie. Spre exemplu, dacă înluna au gust a acestui an angajaţii din IT câştigau, în medie, 780de euro net, restul salariaţilor români aveau, în medie, un salariumediu net de 318 euro, conform Institutului Naţional deStatistică.

La rândul său, Google, care şi-a deschis laînceputul lunii un birou la Bucureşti, caută să recruteze unproduct marketing manager, potrivit datelor de pe site-ulcompaniei. "În prezent nu există o listă scurtă pentru acest post.În curând vor mai fi deschise şi alte posturi pentru biroul dinBucureşti, care vor fi postate pe site", a declarat pentru ZF DanBulucea, country managerul Google România, fără a da detalii cuprivire la mărimea echipei de la Bucureşti. Candidaţii pentru acestpost trebuie să aibă studii de marketing şi experienţă îndomeniu.

Printre responsabilităţile postului se numărăelaborarea strategiei de marketing şi a celei de comunicare cuclienţii, dar şi realizarea de studii cu privire la comportamentulutilizatorilor.

Industria IT este una dintre puţinele dinRomânia care au angajat pe timp de criză. Printre cei mai mariangajatori se numără Hewlett-Packard, cea mai mare companie de ITde pe piaţa locală, producători de software precum Oracle şiMicrosoft, dar şi IBM, filiala locală a celui mai mare furnizor deservicii de IT din lume.

De asemenea, Intel, un gigant IT cu veniturianuale de 35 miliarde de dolari şi care va inaugura la începutullui decembrie un centru software la Bucureşti, va angaja câtevasute de programatori. Acesta este primul centru al companiei dinEuropa care va fi dezvoltat de la zero.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO