Mediafax.biz Exclusiv

Advent aduce un britanic pentru a coordona strategia Regina Maria

no title

Autor: Ioana David

19.09.2011, 19:26 491

"Rolul său este preponderent strategic, într-o perioadă de extindere agresivă, dată fiind experienţa sa", au spus reprezentanţii companiei.

Elsigood a preluat această poziţie în luna mai de la Emma Popa Radu, managing director al biroului din România al Advent Internaţional, acţionarul majoritar al companiei. Tim Elsigood a făcut parte timp de 15 ani din managementul NHS (National Health Medical - sistemul de asistenţă medicală de stat din Marea Britanie), apoi a lucrat în cadrul furnizorului european de servicii medicale Capio Healthcare şi a devenit CEO al Capio UK în 2001, conducând un portofoliu de peste 20 de spitale, conform informaţiilor oferite de Regina Maria. Ulterior, britanicul a fost implicat în mai multe businessuri medicale din Europa, în Franţa sau Spania.

În piaţa de servicii medicale private au existat informaţii că Tim Elsigood ar fi preluat recent şi poziţia de director general al reţelei, deţinută de Wargha Enayati. Reprezentanţii companiei au infirmat aceste informaţii şi au spus că Enayati rămâne, "ca şi înainte, la conducerea reţelei, ca preşedinte al grupului, fiind implicat în toate aspectele organizaţiei". Grupul include activitatea fostei firme Centrul Medical Unirea, spitalul Euroclinic şi banca de celule stem.

"Am căutat încă din toamna anului trecut, când deja compania avea trasate planuri puternice de expansiune în Bucureşti şi în ţară, o persoană cu o experienţă foarte mare în managementul medical internaţional. În România piaţa de servicii medicale private este încă la început şi un consultant extern cu un asemenea background cu siguranţă joacă un rol important", a spus Wargha Enayati.

Medicul cardiolog Wargha Enayati a pus bazele Centrului Medical Unirea în 1995, iar în prezent deţine 20% din acţiuni, după ce a vândut în două tranzacţii.

Anul acesta compania a traversat un rebranding în urma căruia a luat numele de Regina Maria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO