Mediafax.biz Exclusiv

Afacerile cu biciclete ale Eurosport Deva au crescut cu 13%

Afacerile cu biciclete ale Eurosport Deva au crescut cu 13%

Autor: Laurentiu Cotu

14.02.2012, 09:47 374

Evoluţia pozitivă a afacerilor s-a datorat creşterii exportului cu aproximativ 10%, menţinerii volumului de vânzări pe piaţa locală, dar şi dezvoltării unor noi game de produse (gama fitness).

"În ceea ce priveşte evoluţia pieţei din 2011, am observat o creştere a acesteia în mediul urban, în special pe segmentul bicicletelor tip city. Pe de altă parte, în mediul rural piaţa a scăzut datorită condiţiilor economice şi veniturilor reduse a locuitorilor din aceste zone", a declarat pentru ZF Transilvania Lucian Contraş, director de vânzări al Eurosport DHS.

Conducerea companiei estimează pentru acest an o continuare a creşterii pieţei pe zona urbană, în special datorită promovării bicicletei ca mijloc ecologic şi alternativ de transport, dar şi dezvoltării infrastructurii pentru biciclete. În zona rurală trendul de scădere al pieţei va continua şi în acest an.

Compania din Deva fabrică diferite modele de biciclete, aparate de fitness, cărucioare pentru copii, role, triciclete şi premergătoare.

Eurosport DHS produce biciclete din gama Mountain Bike, BMX, Kids Bike, Trekking Bike, City Bike sau Road Bike.

La export, principalii clienţi Eurosport DHS sunt Prophete GmbH din Germania şi Csapesz Bike din Ungaria, iar pe piaţa locală compania colaborează cu Carrefour, Selgros, Real, dar şi cu alte reţele de retail.

Producţia se realizează pe un singur schimb, la Deva fabricându-se în jur de 400.000 de unităţi anual, plus 30.000 de unităţi anual cu noua linie tehnologică de E-bike-uri. În ceea ce priveşte producţia şi desfacerea E-Bike-urilor, compania spune că până în prezent a câştigat contracte pentru aproximativ 25.000 de bucăţi.

Linia tehnologică pentru producţia de E-Bikes este cea mai importantă investiţ ie demarată de companie anul trecut şi finalizată la începutul acestui an prin lansarea primelor serii de producţie. Oficialii companiei nu au oferit mai multe informaţii despre valoarea investiţiei, însă au spus că aceste biciclete asistate electric se vând foarte bine pe pieţele din Europa.

Anul trecut, compania a deschis centrul comercial sportiv DHS pe o suprafaţă de 420 mp, situat lângă sediul fabricii de biciclete din Deva, un magazin cu o suprafaţă de 420 mp în Timişoara şi mai avea în plan inaugurarea a încă două reprezentanţ e DHS în Bucureşti şi Constanţa.

Au făcut angajări

Eurosport DHS are în prezent circa 310 angajaţi, aproximativ 60 de persoane fiind recrutate în luna decembrie a anului trecut pentru noua linie de E-Bikes.

Compania Eurosport DHS a fost înfiinţată în anul 2004 cu obiect principal de activitate producţia de biciclete, fiind controlată de investitori chinezi (60%) şi germani (40%).

Unitatea de producţie a bicicletelor DHS din Deva a fost inaugurată în urma unei investiţii de peste 6 milioane de euro.

Compania a realizat în 2010 afaceri totale de circa 97,5 mil. lei (peste 23 mil. euro). Eurosport DHS face parte din grupul DHS, alături de compania DHS Bike Parts, care se ocupă de fabricarea diverselor piese pentru biciclete. Cea de-a doua companie a grupului, DHS Bike Parts, a fost înfiinţată în anul 2008 şi se ocupă de fabricarea diverselor piese pentru biciclete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO