Mediafax.biz Exclusiv

AFI Europe a vândut companiei Dedeman trei hectare din terenul fabricii Laromet, cu 16 milioane euro

Autor: Cuncea Elena Cristina

10.01.2011, 15:18 146

AFI Europe a încheiat, la sfârşitul anului trecut, un acord cu oreţea de bricolaj pentru vânzarea terenului de circa trei hectaredin bulevardul Bucureştii Noi, pentru 16 milioane de euro, plusTVA, potrivit datelor dezvoltatorului imobiliar.

Surse din piaţa de profil au declarat agenţiei MEDIAFAX căterenul a fost vândut retailerului Dedeman.

Contactaţi de MEDIAFAX reprezentanţii Dedeman nu au dorit săcomenteze informaţia.

AFI Europe a achiziţionat în vara anului 2007 terenul fabriciiLaromet, de 155.000 de metri pătraţi, cu 77,5 milioane de euro,unde a anunţat că intenţionează să construiască un proiectimobiliar care va cuprinde un mall, locuinţe şi birouri, investiţiede 700 milioane euro. Suprafaţa construită a proiectului urma săfie de circa 600.000 de metri pătraţi.

Compania este parte a grupului Africa Israel, activ din anul1997 în domeniul dezvoltării şi investiţiilor rezidenţiale şi deretail în ţări precum Cehia, Serbia, România, Bulgaria, Germania,Letonia, Polonia şi Ungaria.

În România, AFI Europe a finalizat la sfârşitul anului 2009centrul comercial AFI Cotroceni Mall, investiţie de 300 de milioanede euro.

AFI Europe mai deţine în România terenuri evaluate la aproape100 de milioane de euro, în Bucureşti, Ploieşti şi Arad, undecompania a anunţat că va dezvolta locuinţe, birouri şi centrecomerciale. Terenurile din România, în suprafaţă de circa 700.000metri pătraţi, reprezintă 46% din întreg portofoliul AFIEurope.

Retailerul de materiale de construcţii şi pentru amenajăriinterioare Dedeman Bacău, controlată de oamenii de afaceri Dragoşşi Adrian Pavăl, cuprinde o reţea de 21 de magazine, două centrelogistice şi un parc auto propriu. Compania intenţionează ca pânăîn 2015 să dezvolte reţeaua cu 4-5 unităţi pe an, până la atingereaunui număr de 40 de centre comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO