Mediafax.biz Exclusiv

Antreprenorii clujeni: pe noi nu ne aşteaptă nimeni cu braţele deschise. Sprijiniţi capitalul românesc!

Cea mai proastă veste pentru economie din acest an: Nokia închide fabrica de la Jucu. 2.200 de salariaţi ajung în şomaj. Creşterea economică firavă este în pericol

Autor: Bogdan Alecu, Adelina Mihai

29.09.2011, 20:50 458

Gabriel Cârlig,proprietarul Jolidon

S-a construit totul pentru ei, iar pe de altă parte pe noi nu ne aşteaptă nimeni cu braţele deschise în altă parte, dimpotrivă. În plus, nici nu beneficiem de sprijinul pe care autorităţile îl arată unor multinaţionale. Când nu aparţii unui loc, deciziile economice se iau mult mai uşor: produci mai ieftin în China, pleci în China. Cred că de asta ar trebui luaţi în calcul antreprenorii români, pentru că indiferent de condiţiile generale din piaţă, ei au rămas în România, deşi poate şi în cazul nostru cea mai uşoară decizie ar fi fost să mutăm producţia în China.

Mă surprinde şi faptul că decizia a fost luată deja şi a fost anunţată într-un timp record, pe când în celelalte ţări se discută cu guverne, sindicate, comunităţi locale, se cântăreşte impactul social. La noi s-a decis şi în trei luni fabrica e şi închisă. E uimitor.

Ştefan Gadola,vicepreşedinte şi acţionar al EnergoBit

Mi s-a părut incredibilă ştirea. Mi-am zis că este o greşeală pentru că nu înţeleg cum poţi să faci o investiţie acum doi ani şi să o închizi acum. Nu cred că şi-au amortizat investiţia.

Pentru noi este un semnal extrem de negativ şi este un semnal care ne spune că suntem fără doar şi poate la mâna multinaţionalelor. Ştiu că suntem în UE şi cunosc regulile pieţei, dar ei vin la noi, ne fac concurenţă la noi acasă, dau un preţ foarte mic pe forţa de muncă, iar apoi profiturile le duc în afară, iar aşa ceva nu este normal.

Firmele din România trebuie să se întărească, industria trebuie sprijinită cumva, oricum, trebuie să facem un lobby pentru ceea ce mai este aici pentru că altfel rămânem la mâna lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO