Mediafax.biz Exclusiv

Arabesque, liderul local în distribuţia de materiale de construcţii, interesat de achiziţii externe

Autor: Ioan Dornescu

06.05.2011, 17:55 482

Arabesque activează în prezent pe pieţele din România, RepublicaMoldova, Serbia, Bulgaria şi Ucraina. Din cele 38 de centrecomerciale ale grupului, 18 sunt în România.

"Pe plan extern vrem să dezvoltăm afacerile în ţările din jur,căutăm noi locaţii în care nu suntem deocamdată prezenţi şi studiemposibilitatea achiziţionării unor alţi jucători", a spus omul deafaceri, fără să ofere alte detalii privind aceste proiecte.

El a precizat că în România Arabesque are în lucru două noicentre de distribuţie, la Suceava şi Bacău.

Afacerile Arabesque, interne şi externe, au crescut cu 16% anultrecut, la aproximativ 415 milioane euro, şi ar putea stagna înacest an, potrivit sursei citate.

"Rezultatele primului trimestru din 2011 se situează aproximativla nivelul celor de anul trecut pentru aceeaşi perioadă. Încă nus-a depăşit situaţia economică din 2009-2010 şi efectele crizeiîncă sunt prezente", a spus Rapotan.

Omul de afaceri a afirmat că piaţa materialelor de construcţii acontinuat să scadă anul trecut, înregistrând un recul de 15-20%,iar în 2011 ar putea consemna un regres uşor.

"O piaţă în 2011 în stagnare faţă de 2010 ar constitui, înopinia mea, o veste bună", a precizat şeful Arabesque.

Vânzările Arabesque sunt acoperite în proporţie de 80% deproduse realizate în România, în condiţiile în care mulţiimportanţi producători internaţionali au dezvoltat unităţi deproducţie la nivel local. "La luarea deciziei unora dintre ei de aproduce în România am contribuit şi noi", a adăugat omul deafaceri.

Grupul Arabesque are în prezent aproximativ 4.200 de angajaţi, iarnumărul acestora nu va fluctua semnificativ în 2011, potrivitsursei citate.

Rapotan controlează şi firma Brico Expert, operatorulmagazinelor retailerului francez Mr. Bricolage din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO