Mediafax.biz Exclusiv

Asigurătorii mizează pe property ca să compenseze vânzările slabe pe auto

Asigurătorii mizează pe property ca să compenseze vânzările slabe pe auto

Autor: Ciprian Botea

22.06.2011, 19:00 90

Primelesubscrise din aceste poliţe au înregistrat creşteri de două cifreîn primul trimestru din 2011, în condiţiile în care întreaga piaţăde asigurări generale a scăzut cu 8,8% în aceeaşi perioadă, la 1,7miliarde de lei (400 mil. euro).

"Chiar dacă dependenţa pieţei deasigurări de segmentul auto nu se va reduce, asigurările propertyvor câştiga cotă de piaţă anul acesta. De altfel, asigură rilefacultative şi obligatorii pentru locuinţe s-au vândut bine înprimele cinci luni din acest an", comentează Radu Mustăţea,preşedintele directoratului Astra, cea mai mare companie din piaţaasigurărilor.

Ultimele date agregate la nivelulîntregii pieţe indică o creştere cu aproape 23% a primelor brutesubscrise din asigurări de incendiu şi calamităţi naturale înprimul trimestru, până la 327 milioane lei (77,5 mil. euro).Subscrierile din asigurări property au ajuns să reprezinte ocincime din piaţa asigurărilor generale.

Poliţele auto însumează însă încontinuare circa 70% din piaţa asigurărilor generale, primelesubscrise din asigurări Casco şi de răspundere civilă aautovehiculelor în perioada ianuarie martie fiind de 1,15 miliardelei. Scăderea pe acest segment este de circa 20%.

Asigurătorii mizează însă şi peasigurări de răspundere profesională sau de călătorie, dar spun căvor să-şi crească vânzările şi în sectorul corporate.

"Potenţial de dezvoltare auprodusele pentru IMM-uri şi produsele specializate corporate, carese adresează noilor proiecte de infrastructură şi celor dedezvoltare rurală finanţate cu fonduri europene", spune AdrianMarin, director general adjunct la Generali Asigurări.

Subscrierile din asigurări de răspunderecivilă generală au crescut cu 42% în primul trimestru, la 68milioane lei.Şiasigurările de credite au avansat cu57% în perioada ianuarie-martie şi auajuns la 54 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO