Mediafax.biz Exclusiv

Asocierea Inocsa-Consitrans va superviza lucrările la autostrada Deva-Orăştie pentru 5,72 mil. euro

Autor: Neagu Lidia-Ileana

06.05.2011, 11:34 233

Contractul are o durată de 81 de luni şi este finanţat deUniunea Europeană (85%) şi de Guvern (15%).

CNADNR a primit în total şapte oferte, criteriile de atribuirefiind propunerea tehnică, cu o pondere de 70%, şi preţul ofertei,cu 30%.

Firma Inocsa Ingineria a fost implicată în mai multe proiecteale CNADNR precum supervizarea construcţiei variantei ocolitoare aoraşului Lugoj, asistenţă tehnică la elaborarea studiului defazabilitate pentru construcţia centurilor din Ştei şi Aleşd, dinjudeţul Bihor şi revizuirea studiului de fezabilitate pentrureabilitarea DN6, secţiunea Alexandria-Craiova.

Consitrans Bucureşti a fost înfiinţată în 1991 şi este deţinutăde omul de afaceri Eduard Hanganu. Domeniul de activitate îlreprezintă proiectarea, servicii de consultanţă şi asistenţătehnică pentru lucrările de construcţii de drumuri. Clienţii firmeisunt CNADNR, CFR SA, Administraţia Străzilor Bucureşti şi mai multeconsilii judeţene şi locale.

Tronsonul de autostradă Deva-Orăştie are o lungime de 32,5kilometri şi va fi împărţit pe două secţiuni: Simeria-Orăştie,pentru care finalizarea contractului este august 2012, şi Deva -Simeria, pentru care termenul este februarie 2013. Lucrările suntrealizate de asocierea de firme Strabag (Austria) şi Straco(România).

Autostrada face parte din Coridorul IV paneuropean, care începeîn Germania la Nurenberg şi continuă pe rutaPraga-Viena-Bratislava-Budapesta. În România, traseul trece prinNădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţaşi continuă până la Istanbul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO