Mediafax.biz Exclusiv

ATE Bank: Anunţul de vânzare nu modifică businessul local

Autor: Liviu Chiru

02.06.2011, 18:33 265

"ATE Bank vacontinua să ofere servicii clienţilor din România şi va reacţionape măsură în caz de concurenţă neloială", spune Sotiris Skandamis,preşedintele ATE Bank România.

Grupul ATE Bank, controlat de statul elen, aprezentat recent un plan de restructurare, aprobat de ComisiaEuropeană, în care este prevăzută şi vânzarea participaţieideţinute la subsidiara locală.

Oficialii de la Bucureşti spun că grupulurmează să decidă "paşii concreţi" pentru implementareaangajamentelor asumate în cadrul planului de restructurare, iar ATEBank România este pusă pe lista de vânzări ca o bancă sănătoasă, culichidităţi bune şi un portofoliu de credite echilibrat.

Grecii au o participaţie de 74% la ATE BankRomânia, în timp ce IFC (braţul de investiţii private al BănciiMondiale) deţine 15% din acţiuni.Restul de circa 11% sunt controlate de UCECOM şi altefirme şi persoane fizice române.

ATE Bank a făcut pasul pe piaţa locală învara anului 2006, prin preluarea pachetului de control la fostaMindBank, una dintre primele bănci private constituite dupărevoluţia din 1989.

Grecii au avut prea puţin timp să dezvolteoperaţiunile locale înainte de debutul crizei financiareinternaţionale în octombrie 2008, astfel că banca a rămas unjucător de talie mică.

La sfârşitul anului trecut, ATE Bank Româniaavea active de 441 de milioane de euro şi un profit de 0,6 milioanede euro, calculat conform standardelor internaţionale de raportarefinanciară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO