Mediafax.biz Exclusiv

Augsburg deschide două depozite de piese auto

Augsburg deschide două depozite de piese auto

Autor: Gabriel Razi

26.06.2011, 18:28 915

"În acest moment avem 15 depozite, darîn următoarele luni vom mai deschide încă două depozite", a spusMarius Constantinoiu, preşedinte al Augsburg, fără să dea mai multedetalii privind investiţia sau locul în care vor fi deschise noileunităţi.

Astfel, în acest an compania îşi încetineşte ritmul de extinderedupă ce anul trecut au fost deschise şapte depozite în oraşe mariprecum Bucureşti,Constanţa,PloieştisauPiteşti. Cele 15 depozite operate înprezent de Augsburg Internaţional au o suprafaţă totală de 22.500de metri pătraţi, conform informaţiilor de pe site-ulcompaniei.

Oexplicaţie pentru deschiderea de noi unităţi este legată de faptulcă piaţa de piese de schimb dă semne de revenire, pe măsură cemaşinile vândute în anii "de glorie" ai pieţei auto2006-2008 -încep să ajungă tot mai des în service-uri, în timp ce vânzările demaşini noi rămân la un nivel scăzut.

"Noi mizăm pe maşinile din România care sunt ieşite dingaranţie. Unii producători oferă garanţie doi ani, alţii trei saucinci ani. Pe de altă parte, excludem segmentul Daciilorvechi."

Pelângă distribuţia de piese auto către service-uri, Augsburgoperează în România şi un magazin de piese auto în Bucureşti, însăConstantinoiu spune că vrea să se concentreze pe livrările pe carele face către service-urile din toată ţara.

Compania, care este prezentă pe piaţa locală din 1996,comercializează piese auto realizate de fabricanţii de auto mobile,dar şi aşa-numitele piese auto "aftermarket", produse de companiiindependente.

Înacest an Constantinoiu mizează pe segmentul pieselor after market,în condiţiile în care piesele originale sunt comercializate înreţelele de service oficiale ale producătorilor.

ÎnRomânia sunt înmatriculate 4,3 milioane de autoturisme, dintre caredouă treimi au o vechime mai mare de şase ani, conform datelorDirecţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare aVehiculelor.

Peo piaţă evaluată la 1 miliard de euro, Augsburg International intrăîn competiţie cu jucători precum Elit România, Autonet sauAutototal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO