Mediafax.biz Exclusiv

Aura Investments a vândut GTC 15% din centrul comercial Galleria Arad şi a ieşit din proiect

Autor: Cuncea Elena Cristina

02.02.2011, 17:47 24

"Aura a vândut acţiunile de la Galleria Arad, pentru că s-a ivito foarte bună oportunitate de business. Întregul capital va fifolosit pentru alte investiţii în România, unde avem planuri petermen lung, atât în ţară, cât şi în Bucureşti. Vom anunţa, încurând, finalizarea şi începerea livrărilor pentru ansamblul GreenHills din Piatra Neamţ şi suntem pe ultima sută de metri cuplanurile privind un ansamblu rezidenţial în Bucureşti", a declaratagenţiei MEDIAFAX Asaf Ravid, directorul pentru România al AuraInvestments, fără să ofere detalii despre tranzacţie.

GTC controla, aterior tranzacţiei, 85% din mall-ul din Arad, întimp ce Aura Investments deţinea restul de 15%.

Galleria Arad, reprezentând o investiţie de 70 milioane de euro,va avea o suprafaţă închiriabilă de 33.000 de metri pătraţi,proiectul fiind finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şiDezvoltare. Proiectul este închiriat în proporţie de peste 60%,printre viitorii chiriaşi numărându-se Reserved, Sprider, Leonardo,House of Art, Fox, Cinema City, Tina R şi Altex.

"Am accelerat viteza de construcţie a Galleria Arad pentru aputea deschide centrul comercial în toamna acestui an, după ce amsemnat contracte importante cu Cora Hypermarket, FlancoElectronics, Pure Fitness şi mulţi alţii. Aura a decis să iasă dinproiect", a comunicat GTC pentru MEDIAFAX.

La începutul anului trecut, Aura Investments a anunţat că avândut către GTC 37% din acţiunile deţinute la mai multe centrecomerciale din România care urmau să fie dezvoltate înjoint-venture cu GTC, în schimbul ştergerii unor datorii de 13,6milioane euro.

Potrivit acordului dintre cele două companii israeliene,participaţia Aura la joint-venture-ul NCC, înregistrat în Olanda,care deţine mai multe mall-uri în România, scade de la 50% la 13%din acţiuni.

Aura dezvoltă în parteneriat cu GTC o reţea de şase centrecomerciale în România, din care trei au fost deja deschise, laSuceava, Buzău şi Piatra Neamţ. Celelalte trei urmează să fiedezvoltate la Arad, Bistriţa şi Galaţi.

Compania este parte a grupului israelian Aura Group şi estefondată în Luxemburg, fiind activă în Europa Centrală şi de Est şiîn Comunitatea Statelor Independente. În regiune, Aura mai esteprezentă în Ungaria.

BERD şi GTC au semnat, în anul 2007, un contract de finanţare cu80 milioane euro a proiectelor de centre comerciale ale GTC şi Auraîn România.

Aura mai dezvoltă în România proiecte rezidenţiale, cel dinPiatra Neamţ urmând să aibă peste 200 de apartamente.

GTC este cunoscut pe plan local pentru dezvoltarea şi vânzareaclădirilor de birouri America House şi Europe House, din zona PiaţaVictoriei. GTC a mai dezvoltat în România complexul rezidenţialRose Garden din cartierul Colentina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO