Mediafax.biz Exclusiv

Avioanele lui Niki Lauda au ajuns la o cotă de piaţă de 30% pe ruta Bucureşti-Viena

Avioanele lui Niki Lauda au ajuns la o cotă de piaţă de 30% pe ruta Bucureşti-Viena

Autor: Mirabela Tiron

15.05.2011, 18:22 698

"Rata de încărcare a aeronavelor s-a ridicat la aproximativ 60%,ceea ce reprezintă o cotă de piaţă de peste 30% în România", audeclarat oficialii companiei aeriene.

Din octombrie anul trecut, compania aeriană a mărit frecvenţa deoperare de la un zbor zilnic în timpul săptămânii la trei zborurizilnice spre Viena pe fondul rezultatelor obţinute. Pe piaţaromânească, compania lui Niki Lauda vinde aproape 70% din biletelede avion prin agenţiile de turism. Operatorul aerian are mai multecontracte cu companiile cu capital austriac. "În 2011, dorim săcontinuăm cu consecvenţă strategia de dezvoltare pe piaţaromânească", au transmis oficialii companiei.

Viena este o destinaţie foarte solicitată în special în scop debusiness, în condiţiile în care în România există 5.830 de firme cucapital austriac, dintre care 1.000 sunt investitori austrieciactivi. Astfel că Austria se menţine pe prima poziţie în topulinvestitorilor străini din România, printre cele mai importantecompanii şi bănci numărându-se OMV, Erste, Raiffeisen, ViennaInsurance Group, Baumit sau BauMax.

Chiar dacă numărul jucătorilor aerieni prezenţi pe această rutănu este mare, frecvenţa cu care aceştia operează curse spre Vienadin Bucureşti solicită o strategie eficientă de promovare pentruatragerea pasa gerilor. Cel mai mare jucător pe această piaţă esteAustrian Airlines, care operează şase zboruri zilnice în code sharecu compania aeriană naţională Tarom. Pentru creşterea traficului,operatorul aerian controlat de Niki Lauda vinde pe piaţa localăbilete de avion începând de la 49 de euro pe segment.

Anul trecut s-a retras de pe această rută compania aerianălow-cost Blue Air, care a renunţat la zborurile spre Viena în urmaprocesului de restructurare.

Lanivel internaţional, compania Fly Niki, înfiinţată în 2003 şi carerulează afaceri de aproape 300 mil. euro, a transportat anul trecut3,3 mil. pasageri, mai mult cu 31,2% faţă de anulanterior.

Fly Niki este deţinută cu un pachet de acţiuni de 50,1% de NikiLauda, restul acţiunilor fiind controlate de operatorul AirBerlin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO