Mediafax.biz Exclusiv

BauMax şi-a bugetat afaceri mai mari cu 5% după deschiderea celui de-al doilea magazin din Cluj

BauMax şi-a bugetat afaceri mai mari cu 5% după deschiderea celui de-al doilea magazin din Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

27.03.2012, 17:51 143

Austriecii nu au făcut deocamdată publice rezultatele financiare pentru 2011, însă au precizat că afacerile au înregistrat "o uşoară creştere" faţă de anul anterior. În 2010, cifra de afaceri a BauMax pentru România a ajuns la circa 132 mil. euro. Compania a finalizat ieri o nouă investiţie pe piaţa locală, prin deschiderea celui de-al doilea magazin BauMax din Cluj-Napoca, investiţie de circa 20 mil. euro.

"Anul 2012 a adus un nou magazin BauMax în Cluj-Napoca, în urma unei investiţii de aproape 20 mil. euro. În acest an nu vom mai deschide noi magazine în ţară, însă anul viitor este posibil să mai inaugurăm una sau două unităţi. Ne-am planificat pentru acest an o creştere cu 5% a cifrei de afaceri pe piaţa locală", a declarat pentru ZF Nicola Szekely, directorul general BauMax România.

Noul magazin BauMax din Cluj are o suprafaţă comercială de aproape 15.000 de metri pătraţi, împărţită în patru departamente: construcţii, tehnic, amenajări şi grădină. Magazinul din Cluj are 105 angajaţi. Austriecii mai operează la Cluj încă un magazin cu o suprafaţă totală de 10.000 mp, deschis în 2007 în urma unei investiţii de circa 10 mil. euro.

"Primul magazin BauMax din Cluj-Napoca, deschis în anul 2007, s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune magazine ale noastre de pe piaţa locală. Mizăm pe o evoluţie similară şi pentru cel de-al doilea magazin din Cluj", au spus reprezentanţii companiei BauMax.

Anul trecut compania a deschis cel de-al doilea magazin din Bucureşti, pe Şoseaua Chitilei, în timp ce în 2010 au fost deschise patru magazine, în Constanţa, Timişoara, Piteşti şi Bucureşti (Sun Plaza).

Austriecii declarau la sfârşitul anului trecut că magazinele din Transilvania, din oraşe precum Sibiu sau Cluj, au rezultate mai bune decât cele din Capitală, unde compania a intrat pe piaţă abia în 2010. Într-un top al retailerilor de bricolaj, compania austriacă BauMax se află pe poziţia a patra, după reţelele Dedeman, Praktiker şi Bricostore.

Grupul austriac BauMax este controlat de familia Essl şi a ajuns pe piaţa locală la 1.277 de angajaţi. În România sunt în prezent aproximativ 100 de magazine de bricolaj de mari dimensiuni, iar ritmul de extindere al companiilor a încetinit în ultimii ani, în condiţiile în care semnalele de revenire a pieţei construcţiilor sunt deocamdată slabe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO