Mediafax.biz Exclusiv

BCR şi UniCredit n-au reuşit să intre în Consiliul de Administraţie al Transfond

Autor: Razvan Voican

24.08.2011, 19:46 868

Marilena Popovici, director executiv pe operaţiuni generale în BCR, şi Septimiu Postelnicu, vicepreşedinte executiv pe operaţiuni la UniCredit, nu au întrunit destule voturi pentru a intra în board. De fapt, singurul nume nou este Gabriela Buculei, consilier al viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, care a înlocuit-o pe Lucia Sanda Stoenescu, alt consilier din BNR (soţia lui Virgil Stoenescu, membru în Consiliul de Administraţie al BNR).

Nici Ionuţ Costea, şeful Eximbank, n-a strâns destule voturi. Astfel, au rămas în boardul Transfond Ion Niţu, 65 de ani, fost preşedinte al RIB şi vicepreşedinte al BCR - propus de Piraeus şi Banca Românească (ales din nou vicepreşedinte al Transfond), şi Iosif Pop, fost preşedinte al Băncii Transilvania, actual preşedinte al IMO Finance - propus de vechiul Consiliu de Administraţie al Transfond.

Pe lângă Gabriela Buculei, BNR mai este reprezentată de Valentin Lazea (economist-şef al BNR), preşedintele Transfond, şi de Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului. Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank, a rămas vicepreşedinte al Transfond, în timp ce restul membrilor sunt Mihai Bogza, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bancpost, Petre Bunescu, vicepreşedinte al BRD, şi Magdalena Manea, vicepreşedinte al RBS.

Potrivit estimărilor de pe piaţă, un membru al CA al Transfond este remunerat cu circa 30.000 de euro pe an. În plus, fiecare beneficiază de o poliţă de asigurare de răspundere profesională de 500.000 de euro.Consiliul are mandat de patru ani.

Din acţionariatul Transfond fac parte BNR şi 23 de bănci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO