Mediafax.biz Exclusiv

Bio Eel din Târgu-Mureş vede afaceri în creştere cu 26%, la 28 de milioane de euro

Bio Eel din Târgu-Mureş vede afaceri în creştere cu 26%, la 28 de milioane de euro

Autor: Laurentiu Cotu

20.06.2011, 19:10 236

"Am reuşit ocreştere modestă a afacerilor pe timp de criză, iar estimările dinacest an se menţin pe un trend ascendent", a declarat pentru ZFTransilvania Daniela Troncotă, sales & marketing manager al BioEel.

Reprezentanţii companiei din Mureş spun căla nivelul anului 2010 valoarea totală a pieţei farma a fost de9,62 miliarde lei (2,28 miliarde euro), în creştere cu 18,7% faţăde 2009, citând un raport al companiei de cercetareCegedim.

Analizată pe segmente, ratele de creştereau fost de 24% pentru medicamentele eliberate pe bază de reţetă înfarmacii, 6,3% pentru tratamentele eliberate fără reţetă şi 3,6%pentru distribuţia în spitale.

Activitatea principală a Bio Eelconstă în distribuţia de medicamente pentru 26 de judeţe din ţară,plus Bucureşti.

Principalii clienţi ai companiei suntfarmaciile cu circuit deschis, în special cele care nu suntafiliate unui lanţ naţional.Bio Eel distribuie medicamente şi către drogherii,spitale şi magazine care desfac suplimente nutritive.

În paralel cu activitatea de distribuţie,compania produce medicamente, produse galenice, cosmetice şi deţineun depozit de logistică pentru mai multe companii multinaţionale.Anul trecut au fost produse circa 3.000.000 de unităţi, încondiţiile în care, în prima parte a anului 2010, fabrica Bio Eelnu a lucrat la capacitate maximă.Producţia de medicamente s-a axat pe formafarmaceutică de comprimate convenţionale.

Anul trecut, portofoliul companiei dinMureş cuprindea 75 de produse (medicamente, cosmetice, galenice).Gama Bio Eel este formată din medicamente şi cosmetice, produse deîntreţinere zilnică (cremă hidratantă, cremă antirid, laptedemachiant, emulsie tonică), cosmetice medicale.

Printre produsele proprii lansate pe piaţăde Bio Eel se află Defebryl (paracetamol), Aspaco (un produs pentrutratamentul stărilor gripale), Bucosept, Codeină, Propranolol,Spironalactonă, Tramadol.

"În prezent derulăm un proiect de creşterea capacităţilor de producţie pentru medi camente şi cosmetice. Înacest sens, până în toamna acestui an intenţionăm să finalizăm oinvestiţie estimată la circa 2 mil. euro, demarată încă de anultrecut", a spus Troncotă.

Conducerea companiei nu a oferit informaţiisuplimentare legate de creşterea capacităţilor deproducţie.

Echipa Bio Eel numără în prezent 175 deangajaţi, anul acesta fiind angajaţi 7 oameni.

Bio Eel a fost înfiinţată în anul1992 cu principal obiect de activitate distribuţia de medicamente.Compania este prezentă în 27 de judeţe din ţară şi deţine undepozit de logistică pentru mai multe firmemultinaţionale.

Bio Eel este o companie cu capitalintegral privat, acţionarii fiind persoane fizice, un român AlbertAttila şi un cetăţean francez, cu o participaţie egală la capitalulsocietăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO