Mediafax.biz Exclusiv

Blidar: Profitul Astra Vagoane Călători s-a înjumătăţit anul trecut

Blidar: Profitul Astra Vagoane Călători s-a înjumătăţit anul trecut

Autor: Mirabela Tiron

15.02.2011, 19:24 80

"Am vândut mai multe vagoane anul trecut, darla un preţ mai mic, de aceea veniturile au fost în scădere", adeclarat Blidar, care a dezvoltat un grup de companii în mai multedomenii, cu afaceri de câteva zeci de milioane deeuro.

Astra Vagoane Călători a finalizat anul trecutcu o cifră de afaceri estimată la 44,2 milioane de euro şi cu unprofit net estimat la 9,5 milioane de euro, potrivit declaraţiiloromului de afaceri, datelor de la Ministerul de Finanţe şicalculelor ZF. Astra Vagoane Călă tori este principalul furnizor devagoane pentru operatorul feroviar de stat CFR Călă tori, cu care aîncheiat în ultimii trei ani contracte pe mai mulţi ani în valoarede peste 400 de milioane de euro. Compania mai livrează componentede vagoane şi către căile ferate din Egipt, Franţa, Iran şi alteţări.

Anul trecut, Valer Blidar a câştigat douălicitaţii în străinătate, prin care va livra timp de doi ani 50 devagoane de călători unui operator feroviar din Cehia, dar şi altecâteva zeci de vagoane unui operator feroviar dinItalia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO