Mediafax.biz Exclusiv

Blidar: Vânzările au căzut cu 70% în urma situaţiei din Libia

Autor: Mirabela Tiron

07.04.2011, 20:08 209

"Primultrimestru a fost foarte prost pentru Astra Vagoane Călători dincauza problemelor din nordul Africii şi a căderii pieţelor dinLibia, Egipt şi Iran. Avem contracte cu operatorii feroviari dinLibia, Egipt şi Iran, dar în primele trei luni nu am mai livratcomponente de vagoane în aceste ţări pentru că nu are cine să leplătească", a declarat Valer Blidar.

Omul de afaceri, care a înfiinţat BancaFeroviară Română, nu a precizat valoarea absolută a cifrei deafaceri în primele trei luni şi nici ponderea vânzărilor din ţărilearabe în businessul companiei.

Anul trecut cifra de afaceri aAstra Vagoane Călători s-a redus cu 14%, până la 44,2 mil. euro,iar profitul s-a înjumătăţit.

În contextul dificil din ţărilearabe, omul de afaceri caută alte pieţe de desfacere, mai ales căîncă de anul trecut a câştigat contracte şi în Europa, în Italia şiCehia.

"Cine a prevăzut ce se vaîntâmpla în Egipt şi în Libia? Nu aş putea spune cât la sută dincifra de afaceri este generată de contractele din aceste ţări. Sperla o revenire a afacerilor în a doua parte a anului", a declaratBlidar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO