Mediafax.biz Exclusiv

BRD a acordat 10,8 milioane de euro unor firme apropiate lui Gabriel Popoviciu

Autor: Ovidiu Tempea

17.08.2011, 16:52 183

Unele dintre afacerile lui Gabriel "Puiu" Popoviciu sunt înregistrate pe numele mamei sale, Ligia Popoviciu, deţinător integral sau partener în mai multe firme. Tatika Investment Limited şi Blandon Enterprises apar în acţionariatul unor companii alături de Ligia Popoviciu.

Contactat de MEDIAFAX, omul de afaceri a arătat că "personal" nu are legătură cu cele două împrumuturi.

"Ce se scrie nu are neapărat legătură cu realitatea... E cam ca la Radio Erevan. Firmele vă pot oferi detalii, pentru că nu am nici în clin, nici în mânecă eu personal", a răspuns Popoviciu, întrebat în legătură cu cele două credite atrase de Tatika Investment şi Blandon Enterprises, firme despre care presa a relatat în mai multe rânduri că sunt controlate de omul de afaceri.

Printre cele mai recente proiecte dezvoltate de Tatika Investment şi Blandon Enterprises figurează şi construcţia unei clădiri de 37 de metri în spaţiul fostului sediu central al BRD din strada Doamnei 4, Palatul Marmorosch Blank.

Popoviciu este unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri locali, business-urile sale derulându-se în sectoare precum imobiliar (este unul dintre cei mai importanţi proprietari de spaţii comerciale din Capitală, printre care şi complexul Băneasa Shopping Center), hotelier (Howard Johnson, Ramada Plaza şi Ramada Parc) şi restaurante (KFC şi Pizza Hut).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO