Mediafax.biz Exclusiv

BRD operează cel mai important pachet de numiri în funcţii

Autor: Cristian Hostiuc

13.02.2011, 19:19 475

Gabriela Gavrilescu va avansa pe poziţia dedirector general adjunct al băncii (poziţie de vicepreşedinte),dosarul fiind în aprobare la Banca Naţională. Ea este responsabilăde divizia mari clienţi corporate, fiind unul dintre cei maiexperimentaţ i executivi pe acest segment din tot sistemulbancar.

Înainte de BRD, ea a mai lucrat acum 17 ani lasucursala de la Bucureşti a Société Générale, unde a fost colegă cuSorin Popa, şi apoi la Banca Ţiriac.

Cel mai influent om din BRD, directorulgeneral adjunct Sorin Popa, cel care răspunde de retail şicomercial - divizia care aduce peste 80% din rezultatul financiaral BRD, l-a numit pe Dorin Savu, şeful celei mai puternicesucursale a băncii, ca prim-adjunct al său. Savu va fi secondat deRoxana Cosmescu, promovată de asemenea la începutul anului pe totpolul comercial reprezentând partea de vânzări de retail cătrepopulaţie plus vânzările corporate pentru companiile cu afaceri depână la 50 mil. euro pe an, factoring şi leasing, alături dePhilippe Lelarge, responsabilul pe strategie şi marketing pe toatăbanca, şi Dana Demetrian, directorul care are în responsabilitateadministrarea generală a reţelei.

De asemenea, Adrian Lisandru, venit în BRD înultimul an, a preluat direcţ ia de produse şi distribuţie persoanejuridice. El a fost recrutat de BRD din poziţia de director generalal Volvo Financial Services România, după ce înainte lucrase însistemul bancar la Citibank şi SocGen. Divizia lui Popa a preluatşi afacerile de leasing şi private bankingul - divizia care seocupă cu atragerea persoanelor fizice cu bani şi administrarealor.

BRD este deţinută de grupul francez SociétéGénérale, având active de peste 47 mld. lei (circa 11 mld. euro).La nouă luni 2010, BRD raportase un profit de 474 mil. lei (110mil. euro), cel mai mare din sistemul bancar, astăzi urmând săanunţe rezultatele financiare pe întreg anul. Banca la carefrancezii deţin 60% din acţiuni este cotată la Bursa de laBucureşti, având o capitalizare de 2,23 mld.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO