Mediafax.biz Exclusiv

Burci lasă administrarea firmei de construcţii ICIM pe mâna celui care se ocupă de reorganizarea Astra Vagoane Arad

Autor: Mirabela Tiron

14.06.2011, 17:44 789

Companiade construcţii ICIM Arad, cu afaceri de 94 milioane de lei (22,3milioane de euro) şi un profit de 522.000 lei (125.000 euro) în2009, este deţinută cu un pachet de acţiuni de 51% de către AstraVagoane Arad, companie aflată în insolvenţă.

Constructorul ICIM Arad nu seaflă însă într-un astfel de proces de insolvenţă.

"Am fost numit administrator alICIM, alături de alţi doi administratori pentru a supravegheafinanciar compania.ICIM nu are o situaţie financiară foarte bună, are un gradmare de îndatorare faţă de bănci.De îndată ce se va găsi un investitor pentru AstraVagoane Arad, voi ieşi din ICIM", a spus Rudolf Vizental, fără apreciza care este nivelul datoriilor companiei.

Administratorii acestei companii nu vor firemuneraţi pentru activitatea prestată, însă cheltuielile făcute deei în interesul societăţii vor fi decontate.

Compania lui Rudolf Vizental, Solve Insolv,administratorul judiciar al Astra Vagoane Arad, a fuzionat recentcu Casa de Insolvenţă Transilvania, cel mai mare practician îninsolvenţă. Fost director de bancă pentru trei ani şi fost directorfinanciar în cadrul unei multinaţionale şi acţionar al SolveInsolve Ipurl din Arad, Vizental şi-a înfiinţat propria companie lasfârşitul lui 2008, după ce a renunţat la jobul pe care îl avea înfiliala unei bănci locale.

În doar doi ani de activitate, RudolfVizental, născut în Cluj, dar care trăieşte în Arad, a reuşit săatragă cele mai mari procese de reorganizare în urma insolvenţei înArad, precum Astra Vagoane Arad, cu o cifră de afaceri de 104milioane de euro şi un profit de 2,2 milioane de euro în 2009, careera în urmă cu doi ani a treia cea mai mare companie din Arad dupănumărul de angajaţi (1.947 de salariaţi) şi cifra deafaceri.

De asemenea, un alt client al companieiSolve Insolve este distribuitorul Astral Impex (deţinut de Ioan şiFloare Cuc), care a intrat în insolvenţă la sfârşitul lui2009.

Afacerile firmei se ridicau la 120 demilioane de euro în 2009. În ambele cazuri, la Astra Vagoane Arad,dar şi la Astral Impex cei mai mari creditori sunt băncile. Un altclient al Solve Insolve este producătorul de contoare Contor Groupdin Arad, cu afaceri de 8,2 milioane de euro anultrecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO