Mediafax.biz Exclusiv

Butta, Unicredit: Dacă va mai fi o ediţie a programului “Prima Casă” anul viitor, vreau să fim mai implicaţi

Autor: Razvan Voican

30.11.2011, 13:40 199

"Dacă va mai fi o ediţie a programului anul viitor, vreau să fim mai implicaţi.", a spus Emanuele Butta, şeful diviziei de retail a băncii.

Referitor la noul regulament de creditare în retail, Butta spune că la UniCredit vor fi mai multe schimbări.

"Lucrăm la produse pentru că vrem să surprindem cât mai bine ceea ce au nevoie clienţii în condiţiile actuale. La credite de consum lucrăm împreună cu UniCredit Consumer Financing şi vom lansa noile forme de produse împreună posibil în cursul lunii ianuarie.La credite de nevoi personale probabil va fi un efect de scădere ca urmare a noilor condiţii." , a explicat Butta.

Scurtarea la cinci ani a scadenţei maxime a unui credit de consum va diminua sumele care vor putea fi împrumutate de clienţi, iar unii s-ar putea să nu se mai califice din cauză că ar rezulta o rată prea mare la cinci ani în loc de 7 sau 10.

La creditele ipotecare Butta afirmă că banca are în stadiu avansat un produs care încearcă să încurajeze finanţarea în lei.

"Nu putem generaliza cu creditele în lei, pentru că varianta de finanţare depinde în cele din urmă de client. Pentru unele categorii ar putea exista un viraj spre lei, dar nu pentru toate.", crede el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO