Mediafax.biz Exclusiv

Canadienii de la Celestica, în topul angajatorilor: 1.000 de oameni au fost recrutaţi într-un an

Canadienii de la Celestica, în topul angajatorilor: 1.000 de oameni au fost recrutaţi într-un an

Autor: Laurentiu Cotu

23.03.2011, 17:50 124

Celestica România, prezentă în topul primilor20 de exportatori, a recrutat anul trecut peste 1.000 de persoanepentru departamentele de producţie, inginerie, aprovizionare,planificare, financiar şi logistică, iar angajările ar puteacontinua şi în acest an.

"În momentul de faţă avem aproximativ 2.400 deangajaţi în fabrica din Oradea. În ipoteza creşterii nivelului debusiness vom continua să angajăm oameni pentru această fabrică.Suntem în discuţii cu mai mulţi potenţiali clienţi, însă nu vomface public numele lor până după semnarea contractelor", a declaratpentru ZF Transilvania Codruţa Bala, HR manager în cadrul fabriciiCelestica din Bihor.

După şase ani de la venirea în România,Celestica continuă să-şi dezvolte afacerea din judeţul Bihor,compania fiind cunoscută ca una dintre cele mai discrete de pepiaţă, dar cu rezultate care o plasează în topul celor mai mariexportatori, dar şi al celor mai mari 300 de companii dinRomânia.

Singurele date financiare disponibile înprezent despre afacerile companiei din Oradea sunt cele publicatepe site-ul Ministerului Finanţelor şi sunt aferente anului 2009, anîn care Celestica (România) SRL a înregistrat o cifră de afaceri depeste 649 de milioane de lei (circa 154 mil.euro).

"Celestica nu oferă informaţii desprevânzările fiecă rei fabrici în parte. Anul trecut, cifra de afaceria corporaţiei noastre a ajuns la 6,5 miliarde de dolari, încreştere faţă de 2009, când s-au realizat afaceri totale de 6,1 miliarde de dolari", a spus Codruţa Bala.

Fabrica Celestica din România furnizeazăsoluţii de producţie care includ managementul lanţului deaprovizionare şi servicii de inginerie, soluţii de proiectare aproceselor şi metodelor de testare utilizate în industriaelectronică. Printre cei peste 100 de clienţi ai Celestica la nivelglobal se numără Alcatel Lucent, EMC, HP, Honeywell, Juniper, NEC,Ploycom, Raytheon şi Research in Motion.

Celestica este prezentă în România începânddin anul 2004, când furnizorul canadian de componente pentruechipamente electronice a demarat construirea de la zero a uneifabrici în localitatea Borş, judeţul Bihor. Prin aceastăinvestiţie, Celestica urmărea extinderea capacităţilor de producţiecătre estul Europei, considerând în acea perioadă România drept ceamai atractivă alternativă.

La nivel global Celestica are circa 35.000 deangajaţi. Acţiunile Celestica sunt tranzacţionate la bursa din NewYork şi la cea din Toronto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO