Mediafax.biz Exclusiv

Cât mai ocoleşte Tesco cea mai dinamică piaţă pe hipermarketuri?

Cât mai ocoleşte Tesco cea mai dinamică piaţă pe hipermarketuri?

Autor: Cristina Rosca

09.11.2010, 19:53 181

Deşi mult sub avansul de 46% din 2008,creşterea pieţei locale a fost de departe cea mai mare de la nivelregional, pe poziţia secundă situându-se Polonia, cu doar 7%. Lanivel de Europa Centrală, acesta este principalul segment al pieţeide profil, cu o cotă de circa 20% şi cu venituri cu circa 25% maimari decât cele ale supermarketurilor.

Cel mai mare retailer de pe segmentulhipermarketurilor din Europa Centrală este Tesco, din MareaBritanie.

Tesco ocupă primul loc în toate ţările dinregiune - Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia - cu excepţia României,unde Carrefour deţine prima poziţie.

România este singura ţară din regiune underetailerul britanic, cu vânzări de 62 mld. lire sterline, nu apătruns încă, însă există informaţii în piaţă potrivit cărora Tescostă cu ochii pe România pentru a-şi face intrarea pe piaţă cudivizia de hipermarketuri.

Mai mult, retailerul britanic a recrutat-o înacest an pe Andreea Lupea, fostul director operaţional alhipermarketurilor Real, mişcare ce ar putea întări intenţiagrupului de a intra în România.

Intrarea Tesco pe piaţa românească se va face,cel mai probabil, prin achiziţia unei reţele de magazine active pepiaţă, ţintele sale putând fi jucători de talie internaţionalăprecum Carrefour sau Real, potrivit informaţiilor dinpiaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO