Mediafax.biz Exclusiv

Cataramă, Elvila: Nu cred că este bine să listezi în perioade de criză

Autor: Ioana David

11.04.2011, 14:48 44

Cataramă aadăugat că în prezent nu este interesat de o astfel depropunere.

"Nu cred că este bine să listezi în perioade de criză", aspus el.A fostprima dată când el a fost contactat de reprezentanţii Bursei pentruun astfel de proiect şi consideră că este "un lucru pozitiv pentrucă a constatat o preocupare în acest sens".

"Dacă activitatea va continua (în ceea ce priveşteatragerea de investitori pe Bursă - n.red.), România are o şansăsuplimentară", a mai spus Cataramă.

El joacă pe Bursă, însă nu a dorit să precizeze la cecompanii deţine acţiuni.

În ceea ce priveşte piaţa pe care activează, proprietarulElvila crede că industria mobilei se află acum la 50-60% faţă denivelul din anul de vârf 2008, dar va începe să-şi revină dintoamnă şi mai vizibil de anul viitor.

"Apreciez că piaţa nu o să rămână la fel de proastă 25 deani", afirmă Cataramă.

Cu toate acestea, în primele două luni ale anului piaţa ascăzut cu peste 10%, "fiind la cel mai jos nivel din acest secol".În retailul de mobilă, care se apropie de 1 mld. euro, cei mai marijucători sunt Mobexpert, IKEA, Elvila, kika, Neoset,Lemet.

Elvila a raportat anul trecut o creştere a liivrărilorexterne, care au ajuns la 35-40% din vânzări, de la mai puţin de30% anterior. Targetul lui Cataramă este ca exportul să generezejumătate din afacerile Elvila, însă admite că acest plan nu esterealizabil în 2011.

"A crescut cererea pe pieţele externe în special înGermania, însă şi exportul poate deveni o problemă dacă monedacontinuă să se aprecieze. În general creşterea exporturilorromâneşti de mobilă a fost posibilă pentru că au scăzut importuriledin China.În domeniulmobilei nu se mai acceptă orice preţ", a mai spusCataramă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO