Mediafax.biz Exclusiv

CE Rovinari a început procedurile de construcţie a unui grup energetic nou, investiţie de 1 miliard de euro

Autor: Thomas Dinca

08.02.2011, 17:28 53

Contractul de consultanţă a fost atribuit casei de avocatură"Boştină şi Asociaţii", complexul Rovinari urmând să înfiinţezeîmpreună cu investitorul interesat o societate mixtă, care săconstruiască noul grup energetic, au arătat sursele.

Consultantul va asigura asistenţă pe parcursul derulăriiprocesului de selectare a investitorilor interesaţi să participe laconstituirea societăţii comerciale mixte, la negocierea cuinvestitorii, precum şi la înfiinţarea societăţii comerciale.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii casei de avocatură nu audorit să comenteze informaţiile.

Complexul energetic (CE) Rovinari a anunţat, în vara anuluitrecut, că intenţionează să contracteze lucrări de construcţie aunui bloc energetic nou, de 500 MW, proiect cu o valoare estimatăde aproximativ un miliard de euro, cofinanţat de producătorul deelectricitate deţinut de stat şi un alt investitor.

Complexul energetic va finanţa 51% din valoarea investiţiei, iardiferenţa de 49% va fi asigurată de un alt investitor.

Lucrările ar urma să fie finalizate la 31 decembrie 2014.

Producătorul de energie este controlat de stat, prin MinisterulEconomiei.

În martie 2010, reprezentanţii CE Rovinari declarau agenţieiMEDIAFAX că grupul China National Electric Equipment Corporationeste interesat să participe la construcţia acestui grup energeticşi că şansele de realizare a investiţiei sunt foarte mari, chiar şidupă includerea CE Rovinari în viitoarea companie energeticăElectra.

Electra va încorpora compania Nuclearelectrica, termocentraleleTurceni, Rovinari şi Craiova, o parte a Hidroelectrica şi SNLO. Aldoilea holding, Hidroenergetica, va include termocentraleleElectrocentrale Deva şi Electrocentrale Bucureşti şi restulactivelor hidroenergetice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO