Mediafax.biz Exclusiv

Cefin a reintrat în posesia proiectului Cefin Logistic Park Arad, preluându-l de la Europolis

Autor: Cuncea Elena Cristina

12.01.2011, 13:43 82

"Decizia de a răscumpăra investiţia de la Europolis esterezultatul dorinţei noastre de a dezvolta mai departe platformalogistică de la Arad", a declarat agenţiei MEDIAFAX StefanoAlbarosa, directorul executiv şi acţionar al Cefin Group.

El a menţionat că nu poate preciza valoarea tranzacţiei.

Cefin Logistics Park Arad este situat în partea de sud aoraşului, pe un teren de 94.000 de metri pătraţi. Suprafaţaconstruită a proiectului cuprinde un depozit de 44.000 de metripătraţi, spaţii de birouri totalizând 2.600 metri pătraţi şi 4.000metri pătraţi spaţii multifuncţionale.

"Prima fază a proiectului, de 40.000 de metri pătraţi de spaţiide depozitare, este finalizată şi căutăm chiriaşi", a adăugatAlbarosa.

În urma tranzacţiei, firma Afin, din grupul Cefin, va deţine95,6% din proiectul de la Arad, restul părţilor sociale fiinddeţinute direct de grupul italian.

De asemenea, Europolis a cesionat firmei Afin creanţele deţinutede fondul de investiţii la Cefin Logistic Park Arad, în baza unuiîmprumut de 1,26 milioane de euro.

Europolis deţine parcul industrial dezvoltat de Cefin înapropierea autostrăzii Bucureşti-Piteşti, achiziţionat în 2004, totprintr-un contract de tip "forward-purchase" în urma uneitranzacţii de circa 75 milioane de euro, ulterior investiţia fiinddublată, până la 150 milioane de euro.

Europolis este un fond austriac de investiţii cu activităţi înEuropa Centrală, iar în România mai deţine clădirea de birouriEurope House din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO