Mediafax.biz Exclusiv

Cel mai bun semnal din ianuarie îl reprezintă revenirea pe plus a vânzărilor de vehicule comerciale, spune şeful Renault Nissan România

Autor: Bogdan Alecu

01.03.2011, 16:13 19

"Nu ne aşteptăm ca această creştere accelerată săaibă loc în întreg anul 2011, dar estimăm că acest segment va fiprintre cele mai dinamice", a precizatCambolive.

Piaţa vehiculelor comerciale a depăşit-o pe cea aautoturismelor în ceea ce priveşte creşterea din ianuarie, potrivitstatisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor deAutomobile (APIA).Astfel,utilitarele au avansat cu peste 80%, la aproape 1.000 de unităţi,iar autoturismele au crescut cu 16%, la 4.400 demaşini.

În total, piaţa auto locală a atins în ianuarie unvolum total de peste 5.400 de autovehicule, în creştere cu aproape25% faţă de perioada similară a anului trecut, acesta fiind primulînceput pozitiv din ultimii trei ani.

"Comparativ cu perioada similară a anului trecutvânzările de maşini au crescut în ianuarie, ceea ce reprezintă unsemn pozitiv şi pentru următoarele luni", a spusCambolive.

Dintre primele cinci mărci cu cele mai mari creşteridin luna ianuarie, trei reprezintă mărci de vehicule comerciale,potrivit statisticilor APIA.

Cea mai mare creştere a fost înregistrată decamioanele Scania, vânzările acestora crescând de la două unităţiîn ianuarie 2010 la aproape 40 luna trecută. În cazul DAF şi MANavansul a fost de aproape 130%, fiind în grafic cu tendinţaanunţată de jucătorii din piaţă, care se aşteaptă la o dublare apieţei camioanelor în acest an.

"Nu este o surpriză faptul că vânzările deautoturisme au crescut mai puţin decât vehiculele comerciale,deoarece piaţa maşinilor pentru persoane fizice este puternicinfluenţată de programul "Rabla". Când programul de casare vareîncepe în acest an, vom vedea potenţialul pieţei", crede şefulRenault Nissan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO