Mediafax.biz Exclusiv

Cionca, CITR: De la începutul anului au fost puţin peste 4.000 de dosare de insolvenţă noi deschise, în scădere cu 20%

Autor: Cristi Moga

07.04.2011, 14:24 20

"Dacă ieşim din recesiune, vom vedea care firme au problemestructurale şi care au suferit doar din cauze legate decriză.În România avem o imensă criză de management", a spusCionca.

Reprezentantul CITR este de părere că toatăreorganizarea unei firme se întâmplă în primele şase luni, când seiau măsurile cele mai dure, iar dacă procesul se prelungeşte pesteun an, riscul de eşec creşte.

"Ştampila de insolvenţă sau reorganizare nu facebine pe termen lung. Pentru afi de succes reorganizarea nu trebuie să fie mai lungă de un an,deşi legea prevede trei ani plus unu. În şase luni o firmă intratăîn reorganizare trebuie să iasă cu pasivul restructurat", a adăugat Cionca.

Potrivit partenetului CITR, firma are nevoie de oterapie de şoc, apoi să fie lăsatăîncompetitivitatea de pe piaţă.

El a explicat că în primele planuri dereorganizare au fost realizate şi proceduri de write off, dar nu armai aplica această măsură, deoarece este cel mai greu de acceptatde către creditori, iar debitoarea pierde de cele mai multe orisprijinul acestora.

Casa de Insolvenţă Transilvania este liderul pieţei deprofil, cu un portofoliu de aproape 200 de firme în reorganizaresau lichidare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO