Mediafax.biz Exclusiv

Ciprian Păltineanu a fost avansat şef pe multinaţionale la UniCredit Ţiriac Bank

Ciprian Păltineanu a fost avansat şef pe multinaţionale la UniCredit Ţiriac Bank

Autor: Razvan Voican

18.09.2011, 18:47 794

El urmează să susţină interviul de autorizare pe post la BNR înainte de a-şi prelua oficial noile atribuţii.

Predecesoarea sa Daniela Croitoru a fost avansată la Viena, la Uni- Credit Bank Austria. Ea preluase postul de director pe companii multinaţionale în 2007 în nou-înfiinţata UniCredit Ţiriac Bank după ce la fosta HVB Ţiriac Bank fusese head of key accounts. Croitoru a fost implicată şi în partea tehnică a procesului de fuziune dintre HVB Ţiriac Bank şi UniCredit.

Promovarea lui Păltineanu vine la un an şi nouă luni după ce a intrat în bancă pe poziţia de director pe financing & advisory - segment care concentrează activităţile de finanţări structurate, sindicalizări, fonduri europene, factoring şi consultanţă. El a fost implicat în finanţări importante precum sindicalizarea de la începutul acestui an de 206 mil. $ plus 125 mil. euro pentru RCS & RDS sau club loan-ul de 150 mil. euro pentru A&D Pharma. La factoring, UniCredit este numărul unu pe piaţă după cifra de afaceri, iar la fonduri europene revendică poziţia a treia pe zona firmelor private (exceptând proiectele pe sectorul public).

Ca şef pe large corporate el va avea în responsabilitate relaţiile cu clienţii multinaţionale, cu companiile locale mari, cu instituţiile financiare şi cu sectorul public.

UniCredit are ca ţintă strategică să devină lider pe piaţa locală de corporate & investment banking până în 2015, în prezent fiind pe locul al treilea potrivit propriilor estimări.

Înainte de a veni la UniCredit Ţiriac Bank, Păltineanu fusese mai bine de trei ani director general al firmei de investment banking UniCredit CAIB România.

El s-a întors în România în 2006 după şase ani petrecuţi la New York şi la Londra, unde a lucrat pentru defuncta Lehman Brothers, iar apoi pentru Credit Suisse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO