Mediafax.biz Exclusiv

Clifford Chance Badea a încheiat anul trecut cu afaceri similare celor din 2010, în intervalul 7-8 mil.euro

Autor: Cristi Moga

17.02.2012, 15:39 184

"Pe an calendaristic suntem la acelaşi nivel al veniturilor ca anul trecut. Litigiile au crescut şi la noi şi au ajuns să reprezinte peste 15% din cifra de afaceri, dar practicile de banking şi fuziuni şi achiziţii continuă să fie cele mai mari, cu o pondere de peste 30%. Dacă prima parte a anului trecut a fost foarte bună, în a doua jumătate a avut loc o încetinire vizibilă în real estate şi fuziuni şi achiziţii în contextul turbulenţelor europene care au afectat mediul investiţional şi în România", explică Daniel Badea, managing partner Clifford Chance Badea.

El precizează că în noiembrie şi decembrie, dacă citeai Financial Times, aveai impresia că vine sfârşitul lumii, iar România, oricât şi-ar fi făcut temele, n-avea cum să nu fie afectată, ţinând cont de situaţia Greciei şi, mai recent, a Ungariei.

Clifford Chance Badea a înregistrat în 2010 afaceri de 33 de milioane de lei (7,85 milioane de euro) şi îşi propunea atingerea nivelului de 10 milioane de euro anul trecut, după o primă jumătate de an foarte bună.

Nivelul de 7-8 milioane euro cu care a încheiat până la urmă 2011 plasează casa de avocatură în topul primilor 6-7 jucători din piaţa de profil.

Topul este dominat de firmele româneşti conduse de avocaţii Florentin Ţuca (Ţuca Zbârcea & Asociaţii), Ion Nestor (NNDKP), Gheorghe Muşat (Muşat & Asociaţii), Ernest Popovici (Popovici Niţu & Asociaţii) sau Doru Boştină (Boştină şi Asociaţii).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO