Mediafax.biz Exclusiv

Coman, ING Viaţă: Pe măsură ce economia îşi revine interesul pentru asigurări va creşte

Coman, ING Viaţă: Pe măsură ce economia îşi revine interesul pentru asigurări va creşte

Autor: Ana Raduta

20.03.2012, 18:56 105

Compania a încheiat anul trecut cu un volum al primelor brute subscrise de 554 mil. lei, în creştere cu 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010 şi un profit brut de 17,8 mil. lei.

Ultimii ani au fost extrem de provocatori pentru executivii din industrie, în condiţiile în care piaţa a scăzut, iar îndeplinirea obiectivelor financiare a devenit o sarcină foarte de dificilă. Pentru Coman, anul trecut a venit şi cu veşti bune, în condiţiile în care a crescut cu peste 30% numărul de clienţi care s-au întors la ING, iar rata de reziliere a revenit la nivelul de dinaintea crizei.

În aceste condiţii şefa ING Asigurări de viaţă are obiective importante pentru 2012, dar şi pentru următorii trei ani. "Se observă, în ultimii ani, o tendinţă de conştientizare, sub impactul noilor realităţi, a nevoii de a-i proteja pe cei dragi, dar şi de a economisi pentru un viitor mai bun. Cred că, pe măsură ce economia îşi va reveni şi oamenii vor dispune de resurse financiare pentru economisire, interesul pentru asigurările de viaţă va continua să crească." Rolul său se extinde însă şi asupra operaţiunilor de pensii private şi facultative ale grupului, iar în 2010 a fost numită membru în consiliul de management al ING Group. Ca preşedinte al Consiliului de Administraţie al ING Pensii, Cornelia Coman crede că urmează o perioadă interesantă pentru jucătorii din piaţă. "Instituirea deductibilităţii fiscale totale, în limita a 400 de euro pe an, începând cu 2012, este o măsură salutară, astfel încât estimez în următorii trei ani un impact suplimentar de 10-15% în evoluţia numărului de participanţi, în contextul menţinerii situaţiei macroeconomice actuale." Ea conduce de patru ani liderul pieţei de asigurări de viaţă, deţine şefia Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România şi este vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare.

Coman va discuta despre evoluţia profesională, despre oportunităţile şi greutăţile pe care le-a întâmpinat şi despre atuurile pe care mizează în viitor cu ocazia evenimentului MEET THE CEO, organizat de BUSINESS Magazin, care are loc miercuri, 28 martie, la Hotelul Hilton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO