Mediafax.biz Exclusiv

Compania IT iQuest a angajat 78 de softişti

Autor: Laurentiu Cotu

29.08.2011, 19:36 520

Poziţiile deschise în prezent vizează atât tinerii absolvenţi de studii superioare, cât şi persoanele cu experienţă în domenii spe cifice ca Java, .NET, SharePoint, Web development sau testare software.

Totodată, în acest an compania intenţionează să mai deschidă încă un centru de dezvoltare în ţară.În prezent, iQuest deţine centre de dezvoltare software în Cluj-Napoca şi Braşov şi birouri de consultanţă în Bucureşti, Budapesta, Paris şi Götteborg.

În primele şase luni, compania a realizat o cifră de afaceri de circa 8 mil. euro, în creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.Conform celor mai recente estimări, iQuest mizează în acest an pe afaceri totale de 14 mil. euro, pe fondul creşterii portofoliului de clienţi.Iniţial, conducerea companiei miza pentru acest an pe o cifră de afaceri de circa 13 mil. euro.

"Evoluţia pozitivă a afacerilor în primele şase luni se datorează mai multor factori, precum conturarea unor parteneriate şi câştigarea unor noi clienţi, îndeosebi din industriile de utilităţi, Life Sciences şi financiar-bancar.Credem că vom depăşi estimările iniţiale şi vom finaliza 2011 cu afaceri de 14 mil. euro", a declarat Cornelius Brody, CEO iQuest.

Pe piaţa locală, compania deţine clienţi din domeniile telecom, financiarbancar, logistic, transport şi media, intenţionând ca în următoarea perioadă de timp să pătrundă şi în sectorul public şi cel energetic.

Soluţiile iQuest dezvoltate pentru piaţa internă sunt: Enterprise Resource Planning, Business Intelligence, Customer Relationship Management, Management de documente şi colaborare, E-commerce, virtualizarea infrastructurii IT, aplicaţii pentru platforme mobile şi soluţii customizate.

Potrivit iQuest, în primul semestru din ce în ce mai mulţi clienţi de pe piaţa locală şi-au îndreptat atenţia spre preţ, în defavoarea calităţii, tendinţă care s-ar putea extinde şi în următoarea perioadă.

"Creşterile înregistrate în primul semestru în vestul Europei ar trebui să influenţeze şi estul continentului, însă actualele frământări pe plan extern ar putea duce la o stagnare a pieţei în primele şase luni din 2012. Se observă însă şi o creştere a interesului pentru soluţiile IT integrate, iar clienţii încep să pună accent pe consultanţa de business."

Printre cele mai vândute soluţii IT oferite de iQuest pe piaţa locală se numără cele de business software, precum CRM, ERP, Business Inteligence, Document Management, e-commerce şi BPM.

Cea mai cunoscută aplicaţie realizată de iQuest, Trip Journal este folosită de aproape 300.000 de utilizatori din întreaga lume şi a primit premiul din partea Google, în cadrul concursului mondial Android Developer Challenge.

iQuest are sediul central în localitatea Frankfurt am Main din Germania şi deţine două centre de dezvoltare software, în Cluj-Napoca şi Braşov şi birouri de consultanţă în Bucureşti, Budapesta, Paris şi Gšteborg. Echipa iQuest numără peste 380 de oameni, compania oferind soluţii şi servicii pentru firme din Germania, Marea Britanie, România, Elveţia, Franţa şi Suedia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO