Constructii&Imobiliare

Baumix: Termoizolarea este o investiţie prioritară în condiţiile creşterii preţului gigacaloriei

Autor: Dornescu Ioan Valeriu,

12.10.2010, 11:39 14

"Semnalele din piaţă sunt tot mai clare. Asociaţiile deproprietari nu pot influenţa preţul gigacaloriei, care în aceastăiarnă va creşte cu până la 50% în anumite oraşe, însă pot evita,prin intermediul sistemelor de termoizolare, pierderile de căldurăcare le încarcă facturile şi sunt tot mai dispuşi să facă aceastăinvestiţie cu efecte pe termen mediu şi lung", a declarat într-uncomunicat Răzvan Bobe, director în cadrul companiei.

Mulţi proprietari care au amânat reabilitarea termică iau acumîn calcul această lucrare şi caută soluţii de finanţare fiindcăînţeleg că, deşi costurile ajung la circa 1.000 de euro pentru unapartament de 2 camere, ele sunt amortizate chiar în mai puţin de 3ani, dat fiind nivelul în creştere al facturilor, declarăreprezentanţii companiei.

În 2009, Baumix a reabilitat un număr de aproximativ 200 deblocuri, la nivel naţional, pentru acest an estimând că numărul seva menţine deoarece compania a adoptat o strategie conservatoare înprivinţa proiectelor noi, acordând prioritate lucrărilor care oferăsiguranţă financiară.

"Pentru 2011 Baumix pregăteşte un program amplu care să vină înajutorul asociaţiilor de locatari. Detaliile programului vor fianunţate până la sfârşitul lui 2010", se mai arată încomunicat.

Baumix operează şase linii de producţie la Ploieşti,cu ocapacitate de producţie de 35.000 tone lunar.

Gamele de produse oferite se adresează segmentului de renovărişi lucrări de mici dimensiuni, iar prin intermediul gameiprofesionale, Baumix se adresează firmelor specializate şi acoperăzona de finisări interioare şi exterioare, incluzând din acest anşi produse de răşini epoxidice pentru finisarea pardoselilorindustriale. Producătorul include în portofoliul său de produse ogamă extinsă de aditivi pentru mortare şi betoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO