Mediafax.biz Exclusiv

Constructorul Confort din Timişoara este interesat să intre cu proiecte şi pe pieţe externe

Autor: Andreea Neferu

05.04.2012, 14:20 176

"Mă gândesc să ies şi în străinătate, bineînţeles, dar deocamdată suntem mult prea prinşi cu lucrările din România", spuneGeorgică Cornu.

Pe piaţa locală există deja firme, precumDelta ACM 93, controlată de Florea Diaconu, sau Romstrade, controlată de Nelu Iodache, care derulează lucrări în străinătate.

Confort a reuşit în 2010 să urce pe poziţia a doua în topul celor mai mari constructori români după cifra de afaceri, în condiţiile în care a înregistrat un business total de 179 milioane de euro, în creştere cu 43,7% faţă de anul anterior.

Marja de profit a fost de doar 2%, deşi profitul a crescut în 2010 cu 48%, până la 3,7 milioane de euro.

Potrivit celor mai recente informaţii, în ultimul an şi jumătate compania timişoreană a accesat credite de 30 de milioane de euro.

"Suntem cam la acelaşi nivel de creditare ca anul trecut: am mai luat credite, dar am mai şi restituit. Avem expunere destul de mare", a spus Cornu.

Confort este o firmă cu profil uşor atipic, în condiţiile în care nu a câştigat lucrări de anvergură pentru construcţia de autostrăzi. De asemenea, o trăsătură care o deosebeşte faţă de alţi mari constructori locali se regăseşte în poziţionarea sa în vestul ţării, în condiţiile în care topul celor mai mari zece constructori cu capital autohton, care în 2010 au înregistrat afaceri cumulate de 1,3 miliarde de euro, este dominat de companii cu sediul în Bucureşti şi în Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO