Mediafax.biz Exclusiv

Cord Blood Center estimează pentru acest an afaceri în creştere cu 25%, la cinci milioane euro

Autor: Alice Gheorghe

15.02.2011, 14:47 18

Afacerile companiei au crescut în 2010 cu 5%, la patru milioanede euro.

"A crescut gradul de conştientizare asupra beneficiilor aduse deacest serviciu medical. Părinţii au înţeles că recoltarea de sângeplacentar este o asigurare asupra sănătăţii copiilor şi acest lucruva conduce şi la o creştere a cifrei noastre de afaceri", aexplicat Scaringi.

CBC a deschis la Cluj, în iulie 2008, prima bancă privată decelule stem şi primul laborator pentru procesarea sângelui prelevatdin cordonul ombilical al gravidei.

În 2009, compania a investit 1,5 milioane euro pentrudeschiderea unui laborator şi a unei băncii de sânge placentar înBucureşti. De asemenea, Cord Blood Center a construit în 2009 unnou spaţiu de stocare la Cluj.

CBC a primit în luna iunie a anului trecut prima solicitare deeliberare a unei grefe de sânge placentar în cazul unui copilbolnav de talasemie.

O recoltare de celule stem costă la Cord Blood Center 3.270 delei, iar taxa de depozitare este de 140 de lei pe an, potrivitdatelor CBC.

"În pofida contextului economic, ne-am asumat creşterea TVA-uluişi nu am modificat tarifele. Este o politică a companiei, aceea dea păstra pe cât posibil tarifele. Mai mult, am realizat numeroaseproiecte care vizează plata eşalonată, un proiect realizat încolaborare cu o bancă şi care are în vedere obţinerea unui creditîn condiţii speciale, pentru creşterea accesibilităţii tinerelorcupluri care vor să apeleze la recoltarea de sânge placentar", aadăugat Scaringi.

Reprezentantul companiei a precizat că din 2006, când a fostrealizată prima recoltare de sânge placentar, au fost deserviţi45.000 de clienţi.

Valoarea pieţei serviciilor medicale, care vizează depozitareacelulelor stem, se ridică la aproximativ cinci milioane de euro,potrivit estimărilor Cord Blood Center.

Adina Scaringi a adăugat că se aşteaptă la un avans al pieţei deprofil cu aproximativ 10%, pe fondul creşterii numărului declienţi.

"Începând cu anul 2009, piaţa celulelor stem a devenit maidinamică. Dacă în 2009 piaţa era formată din cinci firme careofereau acest gen de servicii, în 2010 numărul acestora a urcat lapeste 10. (...) Considerăm că piaţa va înregistra o creştere cuaproximativ 10%, în ciuda factorilor economici deloc optimişti careau afectat toate domeniile în ultimii doi ani", a mai spusScaringi.

Principalii concurenţi ai Cord Blood Center sunt Biogenis şiStem-Health Unirea, deţinută de Centrul Medical Unirea şi grupulelen Hygeia.

Cord Blood Center, companii înfiinţată în anul 2004, a fostprima companie autorizată în România să ofere servicii de "familybanking" de sânge placentar. Compania, care numără în prezentaproximativ 100 de specialişti, este controlată în proporţie de 95%de firma slovacă Cord Blood Center, restul de 5% fiind deţinut decetăţeanul slovac Zohdy Hamid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO